FRIŠKO PREDSTAVLJEN

HTC One A9 - smartfon čije lice zvuči poznato

21.10.2015 u 09:44

Bionic
Reading

One A9, koji izgledom prilično podsjeća na iPhone 6, prvi je pametni telefon pogonjen operativnim sustavom Android 6.0 Marshmallow, a da nije iz serije Nexus, tvrde u HTC-u

A9 je dostupan u četiri boje (siva, srebrna, zlatna i tamno crvena) te u konfiguracijama od 16 i 32 GB, koje je moguće proširiti do dva terabajta pomoću kartice SD.

Pogoni ga procesor Qualcomm Snapdragon 617 s integriranim X8 LTE i 64-bitnim osmojezgrenim procesorima, podržan s dva GB RAM-a.

Zaslon je FHD AMOLED (1.080 p), dijagonale pet inča (12,7 centimetara), prekriven zaštitnim staklom Gorilla 4. Glavna kamera od 13 MP dolazi s optičkom stabilizacijom slike. Prednja kamera sa četiri MP opremljena je senzorom UltraPixel.


Novi HTC-ov smartfon nudi i način rada Pro, ako želite sami namještati postavke fotografiranja. Novi alat Hyperlapse može ubrzati videozapise do 12 puta za dramatičniji time-lapse efekt.

Opremljen je senzorom za očitavanje otiska prsta koji, u kombinaciji s Android Payom, omogućava plaćanje dodirom, surround tehnologijom Dolby Audio 3 i HTC-ovom BoomSound. Ugrađeni DAC konverter isporučuje 24-bitni zvuk u kvaliteti od 192 kHz.

Baterija je kapaciteta 2.150 mAh i podržava standard Quick Charge 3.0, kao i opcionalni punjač HTC Rapid Charger 2.0, koji bi trebao ponuditi za 75 posto brže punjenje.

Značajka Doze automatski isključuje aplikacije koje značajno troše bateriju kad je u stanju mirovanja, primjerice pri punjenju preko noći, dok App Standby prepoznaje kad je otvorena aplikacija u pozadini neaktivna te je gasi dok je ne zatrebate ponovo.

Uz novo izdanje Androida tu je i HTC-ovo sučelje Sense. Podržava surfanje mrežama 4G/LTE.

HTC One A9 u prodaju stiže tijekom studenog 2015.