PRIJENOSNIK I TABLET

HP donio novosti s CES-a u Hrvatsku

19.01.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Tvrtka Hewlett-Packard danas je u zagrebačkom hotelu Esplanade predstavila neke od noviteta koje smo nedavno vidjeli na sajmu CES u Las Vegasu

Prije svega, tu je HP Folio, ultrabook koji donosi neke novosti koje još nismo vidjeli kod HP-a.

U HP-u posebno ističu dugo trajanje baterije, kvalitetno aluminijsko kućište te činjenicu da je to prvo HP-ovo računalo sa multi-touch touchpadom.

Uređaj je težak 1,5 kilograma, širok 18 milimetara, a dolazi sa 13,3-inčnim BrightView zaslonom te SSD-om s 128 GB prostora za pohranu. HP ga prvenstveno vidi na tržištu malih i srednjih tvrtki te u edukaciji.

U našim dućanima vidjet ćemo ga početkom veljače po cijeni od 8888 kuna s uključenim PDV-om.

HP Slate 2 je novi tablet namijenjen poslovnim korisnicima, zasnovan na operativnom sustavu Windows 7. Odlikuje se zaslonom od 8,9 inča, težinom od svega 0.675 kg, te procesorom Intel Atom Z670.

Zanimljiv je i dock koji dolazi s uređajem, koji donosi dodatne HDMI i USB portove, a među opremom koju ćete dobiti s njim je još i torbica te stylus. Uređaj je već dostupan kod nas po cijeni od 5000 kuna s PDV-om.

Na kraju, tu je i Omni All-in-One PC, najveće HP-ovo računalo tipa 'sve u jednom' sa zaslonom dijagonale 27 inča. Zaslon nije osjetljiv na dodir, što u HP-u posebno ističu, htijući možda time reći da je ta mogućnost korisnicima više smetala no što im je bila korisna. Računalo standardno dolazi u više konfiguracija, s višejezgrenim procesorima i prostorom za pohranu od dva terabajta, a verzija koja dolazi na hrvatsko tržište imat će i TV tuner, tako da će se uređaj moći koristiti i kao TV prijemnik.

Uređaj dolazi sa softverom Magic Canvas, nekom varijantom docka koji radi s Windowsima i omogućuje vam da u njega postavite aplikacije koje često koristite. Tu je i gomila priključaka (čak 6 USB portova) te Beats Audio, što, tvrdi HP, znači bolji zvuk od onog na kojeg ste navikli u ovom tipu računala.

Cijena za Omni All-in-One na hrvatskom tržištu bit će oko 11.000 kuna, što nije malo, ali u HP-u kažu da će to biti najjača konfiguracija. Možemo ga očekivati krajem veljače.