obavijen velom tajne

Honor pokazao svoj prvi preklopni smartfon: Ovo je Magic V

22.12.2021 u 13:55

Bionic
Reading

Honorov preklopni smartfon zavijen je velom tajne, no već su počele kolati prve glasine. Magic V ćemo, uvjereni smo, vidjeti tijekom 2022.

Huaweijev bivši podbrend Honor predstavio je dolazak njihovog prvog preklopnog uređaja pod imenom Honor V. Na slici koju su objavili na Weibou i Twitteru prikazali su oblik uređaja na kojem se vidi šarka između dva dijela smartfona. Objava na Weibou kaže da uskoro dolazi 'nov preklopan smartfon', bez ikakvih dodatnih informacija. Verge izvještava da su Honor kontaktirali za potencijalne informacije, no da im kompanija nije htjela odgovoriti.

Honor je vrlo otvoren oko izrade nadolazećih preklopnih smartfona. 2019. je kompanijin direktor George Zhao u razgovoru za CNET rekao da je firma jako zainteresirana za izradu preklopog smartfona s Honor brendom uz zabrinutost o potencijalno visokoj cijeni - bar za tad ciljanu publiku mladih korisnika. Tijekom ljeta ove godine počele su se pojavljivati glasine o dolasku takvog događaja, dok smo krajem godine, čini se, dobili i najavu njegova izgleda.

Kao što smo već rekli, službenih informacija u smartfonu za sad nema, no izvještaj The Eleca sugerira unutarnji ekran od 8.03 inča i vanjski od 6.45. Drugim riječima, moguće je da uređaj jako liči Samsungovom Z Foldu.

Što god budućnost skrivala, jedna stvar je apsolutno sigurna - Honor se pridružio listi kompanija koje žele privući pažnju izradom preklopnih smartfona. Samsung i Huawei su utrku započeli, za njima su krenuli Xiaomi, Motorla i Oppo koji je, podsjetimo, početkom prosinca predstavio svoj telefon Find N. Glasine također nalažu da se utrci planira pridružiti i Google koji će druge godine izbaciti čak dva preklopna smartfona.