DOMAĆA PREMIJERA

Honor Magic5 Pro stigao u Hrvatsku; ovo su mu aduti

25.04.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Honor je u Zagrebu predstavio najnoviji flagship Magic5 Pro, uređaj fokusiran na fotografiju i poboljšanje performanse u aplikacijama i gejmingu

Honor je u Zagrebu predstavio predstavio najnoviji flagship Magic5 Pro. U centralnom je fokusu tijekom prezentacije u Amadria Park Hotelu Capital bila njegova kamera, a uz uzvanike i predstavnike medija uređaj je dodarno promoviran radionicom fotografa Tomislava Može.

Honor Magic5 Pro je Honorov flagship opremljen 6,81-inčnim zakrivljenim LTPO OLED zaslonom radnog takta od 120 Hz te razlučivosti 1.312 puta 2.848 piksela što je, podsjetimo, isto kao i prošle godine, uz pojačanu svjetlinu koja sad iznosi 1.800 nita. Prednja kamera dolazi sa dva senzora: 12 MP za fotografiranje autoportreta i videa te 3D senzora za prepoznavanje lica. Tu je, naravno, i opcija za očitanje otiska prsta smještena pod ekran, dok uređaj 'čuva' certifikat IP68.

Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC-om, uparenim s 12 GB LPDDR5X RAM-a i 512 GB UFS 4.0 memorije. Smartfon ima tzv. Discrete Display Chipset koji podiže FPS u igrama, a za sigurnost podataka koristi se Discrete Security Chipset, koji pohranjuje lozinke, biometrijske podatke i slično.

Na stražnjem se dijelu uređaja nalazi sustav kamera 'Eye of Muse' s senzora od 50 MP. Glavni senzor velik je 1/1,12“​ i ima otvor blende f/1,6, dok ove godine dolazi i s OIS-om. Uz glavni senzor dolazi ultraširoka kamera s vidnim poljem od 122° te Sonyjev IMX858 telefoto senzor s mogućnošću 3.5 x zumam i digitalnog zuma do 100 x.

'Honor Magic5 Pro testirao sam na putovanju u Veneciji i telefon me oduševio svojim mogućnostima te ni u jednom trenutku nisam osjetio potrebu da koristim svoj primarni fotoaparat.', istaknuo je Može.

  • +9
Honor Magic5 Pro stigao u Hrvatsku Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Sve pogoni baterija od 5.100 mAh s podrškom za podržava 66-vatno brzo punjenje i 50-vatno bežično, a punjač dolazi u pakiranju s mobitelom.

HONOR Magic5 Pro u Hrvatskoj je dostupan u boji Midnight Black. Uređaj je dostupan uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1.199 eura, dok rani kupci uz njega na poklon dobivaju i HONOR Watch GS 3 (ponuda vrijedi do isteka zaliha).