U REDMONDU SLUŠAJU

Hoće li Windows 10 ipak dobiti bolje ikonice?

21.03.2015 u 14:33

Bionic
Reading

Za one koji su se zabrinuli oko trenutnog dizajna ikonica u Windows 10 Technical Preview izdanju - straha vjerojatno nema. Dok Microsoft polira kod ovog OS-a koji stiže na ljeto, čini se kako su i dizajnerske ruke pune posla. Pored krajnje pojednostavljenih ikonica koje su izazvale žučne rasprave online, kompanija je zatražila još povratnih informacija o dizajnu

Microsoft inače održava i stranicu Feedback Lab na kojoj samo dio pripadnika Insiders programa može sudjelovati. Kvota je već popunjena, no stranica Neowin je uspjela uhvatiti još jednu od službenih dizajnerskih mogućnosti za ikonice Windows 'desetke', vidljive na naslovnoj slici.

U jednoj od anketa na Feedback Labu, razvojni timovi iz Redmonda pitaju korisnike što misle o dizajnu dijelova sučelja pa tako i ikonica. Osim prikazane verzije ikonica, nije jasno postoji li još službenih varijanti, niti je li iti jedna od njih razmatrana za konačnu verziju sustava. S obzirom na 'promašaje' koji su stigli s Windows 8.x, šanse su da u Microsoftu vrlo pažljivo planiraju sljedeće korake te je važna i najmanja povratna informacija koju mogu dobiti.


Posebno je zanimljivo da su se internauti počeli pitati je li ikonice trenutno prisutne u Windows 10 Technical Preview izdanju napravila kompanija Iconfactory, jer su oni imali ključnu ulogu u njihovom dizajnu za Windows XP i Windows Vista operativne sustave. Njihov odgovor je bio vrlo jasan - NOPE.