ALAT ZA PRIGOVORE

HAKOM uvodi službeni mjerač brzine interneta

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 16.10.2012 13:55
  • Objavljeno 16.10.2012 u 13:55
hakometar

hakometar

Izvor: Screenshot / Autor: HAKOM

Uskoro ćemo, najavljuju u Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije, dobiti alat online kojim ćemo mjeriti dobivamo li obećane brzine širokopojasnog pristupa internetu

HAKOM je na svojoj stranici na Facebooku najavio da će uskoro pustiti u rad certificirani alat za mjerenje brzine širokopojasnog pristupa internetu.

Alat pod nazivom HAKOMetar trebao bi nam postati dostupan od 5. studenog ove godine.

Mjerenja tim certificiranim alatom će vam moći poslužiti kao dokaz u slučajevima podnošenja prigovora na brzinu širokopojasnog pristupa internetu svom operatoru.

Naime, HAKOM je nedavno operatorima propisao da brzine širokopojasnog pristupa internetu moraju ugovarati i oglašavati navodeći i minimalnu brzinu pristupa u odnosu na maksimalnu (oglašavanu) brzinu.

Tako za pakete do 10Mbit/s brzina u satima najvećeg (najgušćeg) internetskog prometa (od 19 do 23 sati) ne smije pasti ispod 50 posto maksimalne (oglašavane) brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa, a za pakete iznad 10Mbit/s ispod 70 posto ugovorene brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa.

Zasad nema pojedinosti o tome kako će alat funkcionirati, odnosno u kojem ćemo obliku dobivati dokaz o postignutoj brzini internetske veze.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi