SLIJEDI JAVNI NATJEČAJ

HAKOM odabrao pet ideja za aplikacije

23.05.2014 u 13:34

Bionic
Reading

Na javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga odazvali su se građani i tvrtke s ukupno petnaest ideja. Njih pet bit će realizirano nakon što bude dovršena tehnička dokumentacija

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijela je odluku o odabiru pet idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.


U dosad provedenim javnim pozivima HAKOM je prikupljao idejna rješenja iz područja zdravstva, obrazovanja, zaštite i spašavanja, e-sigurnosti, obrazovanja, poljoprivrede, e-trgovine i e-vlade.

Tijekom treće runde po prvi puta su prikupljana idejna rješenja iz područja e-pravosuđa i humanih djelatnosti.

Osim odabranih, HAKOM je zaprimio i druga dobra idejna rješenja. No, zbog toga što ima ograničena sredstva na raspolaganju, odabrane su one ideje za koje se smatra da će najuspješnije doprinijeti razvoju gospodarstva i kakvoće života u Republici Hrvatskoj.

Tvrtke i građani čije su ideje izabrane, a ujedno nisu i ciljani korisnik, prema uvjetima javnog poziva bit će nagrađene s pet tisuća kuna.

Odabrane ideje će biti realizirane javnim nadmetanjima čim se stvore uvjeti za pokretanje natječaja, odnosno kada se izradi potrebna natječajna i tehnička dokumentacija za pojedinu aplikaciju.

Popis ideja s predlagateljima pogledajte ovdje, a one koje su odabrane ovdje