SVE ZA POSAO

Googleovi produktivni alati uskoro će dobiti niz vrlo korisnih nadogradnji

01.04.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Kompanija je predstavila značajke koje će u Meet, Docs, Spaces, Sheets i Slides unijeti niz međuoperabilnih prednosti

Google je najavlio nekolicinu nadogradnji za Workspace usmjerenih prema virtualnoj kolaboraciji. Prva i nedvojbeno najzabavnija od njih su reakcije emojijima u Googl Meetu koje će se prikazati u video okvirima ili na listi uz rub ekrana.

Značajka koja dolazi u travnju koristan je alatu koji korisnicima dozvoljava izražavanje stava bez potrebe za ulaženjem u raspravu.

Kompanija također u Meet uvodi funkciju slika u slici - alat koji omogućava gledanje razgovora bez ostajanja u aktivnoj kartici Meeta. Značajka će stići u travnju, a funkcionirat će samo u Chromeu.

Google Docs, Sheets i Slides uskoro će dobiti funkciju ubacivanja video poziva iz Meeta, a najavljena je i mogućnost prijenosa Meeta na YouTubeu koja, doduše, dolazi tek za nekoliko mjeseci. Prijenos razgovora na YouTubeu bit će dostupni u paketima Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, i Teaching & Learning Upgrade.

Kompanija također svim korisnicima planira ponuditi opcionalnu enkripciju na oba kraja, dok će enkripcija sa strane klijenta biti dostupna za pakete Business Plus, Enterprise Plus i Education Plus.

Google uvodi i nekoliko nadogradnji za njihov kolaboracijski alat Spaces - povećanje maksimalnog broja članova tima na 8.000, kao i mogućnost razdjeljivanja razgovora u manje odvojene rasprave. Više informacija o novim nadogradnjama možete pronaći u službenom blogu Google.