Neo QLED 8K

[FOTO] Samsung predstavio novu linija televizora za 2022. godinu

31.03.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Tvrtka Samsung Electronics je na svom virtualnom događaju Unbox & Discover predstavila novu liniju Neo QLED 8K televizora

Samsung je na virtualnom događaju Unbox & Discover predstavila novu liniju Neo QLED 8K televizora, soundbarove i dodatke uz viziju održivosti za 2022. godinu.

Neo QLED 8K

Neo QLED 8K za 2022. dolazi sa Neural Quantumom 8K procesorom koji sadrži 20 neovisnih neuronskih AI mreža. Neural Quantum 8K procesor pokreće i Real Depth Enhancer, značajka uz koju, piše Samsung, uređaj skenira zaslon i maksimizira kontrast u odnosu na pozadinu i poboljšava objekt u fokusu, dok pozadina ostaje neobrađena.

Konačno, tu je i Shape Adaptive Light Control koji omogućava da procesor u kombinaciji sa Quantum Mini LED tehnologijom stvara kontroliranu rasvjetu. Još jedna značajka EyeComfort koristi AI tehnologiju za automatsko podešavanje svjetline i temperature boje na zaslonu prema okruženju u kojem se nalazi

  • +6
Unbox and Discover Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Zvuk

U QN900B, vodećem Neo QLED 8K modelu televizora iz nove linije, svi zvukovi dolaze iz 6.2.4-kanalnog audio sustava od 90W. Opremljen je s novim zvučnicima i Dolby Atmos i Object Tracking Sound Pro tehnologijom koja se također koristi za prepoznavanje glasa zajedno s Voice Tracking Sound značajkom.

Samsung s novim televizorima uvodi i bežičnu Dolby Atmos tehnologiju. Bežični Dolby Atmos primjenjuje se i na novi Samsung Ultra Slim Soundbar 2022.

Značajke

Nova linija proizvoda za 2022. opremljena je smartTV korisničkim sučeljem, što omogućuje da zaslon televizora koristi za pregled sadržaja, upravljanje uređajima, gaming, vježbanje i drugo.

Samsung Smart Hub donosi sve opcije na početni zaslon. Nova kartica klasificira značajke, postavke i sadržaj u tri kategorije: Media, Gaming Hub i Ambient. Media korisnicima omogućava organizaciju opcija za zabavu – uključujući video na zahtjev, streaming i Samsung TV Plus sa 190+ besplatnih kanala. Gaming Hub je streaming platforma. Za Gaming Hub nije potrebno preuzimanje, kao ni pohrana. Samsung je također najavio partnerstvo sa servisima za streaming NVIDIA GeForce NOW, Stadia, Utomik te s drugim nadolazećim partnerima.

Uređaji uključuju četiri HDMI 2.1 priključka, Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144Hz gaming, Super Ultrawide GameView i Game Bar. Samsung također u bliskoj budućnosti planira predstaviti i ekskluzivnu liniju televizora za gaming od 43 i 50 inča.

NFT platforma

Novost u 2022. godini je i Samsung NFT platforma, nastala u partnerstvu sa Nifty Gatewayom. Ambijentalni način rada korisnicima nudi NFT platformu koj omogućava pretragu i prikaz NFT digitalne umjetnosti na Samsung Neo QLED i QLED uređajima za 2022. kao novi način prikupljanja i predstavljanja umjetničkih djela.