DUGO IM JE TREBALO

Googleova aplikacija napokon će dobiti tamni način rada

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 20.05.2020 10:12
  • Objavljeno 20.05.2020 u 10:12
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Andrea Ronchini/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvim će korisnicima tamni način rada biti dostupan već od danas, do svih nas trebala bi stići kasnije tijekom ovog tjedna

Googleova aplikacija za pametne telefone dobit će tamni način rada koji će korisnici operativnih sustava Android i iOS moći uključiti do kraja ovog tjedna.

Po instaliranju softverske nadogradnje aplikacija će automatski koristiti temu postavljenu u vašem operativnom sustavu ako koristite Android ili iOS 13.

Prvim će korisnicima tamni način rada biti dostupan već od danas, do svih nas trebala bi stići kasnije tijekom ovog tjedna.

Poželite li ju ručno uključiti ili isključiti, to ćete moći učiniti u postavkama Googleove aplikacije. Za korisnike starijih izdanja operativnih sustava to će biti obvezno.

Ako je tamni način rada dostupan za vaš uređaj moguće je kako će se u dnu vašeg zaslona pojaviti skočni prozor koji će vas obavijestiti o tome i pitati želite li uključiti tu značajku.

Uvođenje tamnog načina rada u sve Googleove aplikacije išlo je dosta sporo zadnjih godinu dana. Dodan je za Gmail, Google Calendar i Google Fit u izdanju za Android, kao i za pojedine korisnike Appleovog operativnog sustava, ali aplikacija Google Maps ga još nema.

I Android i iOS dobili su sistemsku podršku za tamni način rada tijekom prošle godine.

Google u tome zaostaje za drugim velikim tehnološkim tvrtkama. Facebook je tamni način rada na globalnoj razini upogonio u sklopu redizajna svojih stranica početkom ovog mjeseca, a WhatsApp ga je dodao krajem ožujka za korisnike Androida i iOS-a. Počele su ga nuditi i igraće konzole, piše Verge.