KONKURENCIJA IMESSAGEU

Googleov Android Messages konačno je stigao na web

19.06.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Googleova brzorastuća usluga za razmjenu poruka stiže i na web, pružajući svim korisnicima računala pristup sustavu stvorenom kako bi nadmašio Appleov popularni iMessage

Google je upravo uveo svoj Rich Communication Services (obogaćene komunikacijske usluge, skraćeno RCS) u Android OS kako bi konkurirao Appleovom popularnom iMessageu. Kompanija već dulje vrijeme također istražuje koncept slanja poruka izravno iz preglednika, a kako stvari stoje, rad je urodio plodom.

RCS je službeno izašao, a postat će dostupan svima tiejkom idućeg tjedna, donijevši novi val dodatnih značajki.

Pet novih Androida koji su nas totalno zaintrigirali Izvor: Twitter / Autor: Evan Blass

U mobilnoj ćete aplikaciji morati aktivirati stavku Messages for web nakon čega ćete moći svim prijateljima slati poruke izravno iz računalnog preglednika. Naravno, putem web sučelja moći ćete, kao u iMessageu, slati i naljepnice, emotikone i slike.

novosti iz googlea

Google Assistant pričat će umjesto vas, Google Maps prepoznati sve što gledate - evo što nas još čeka

Pogledaj galeriju

Nove značajke

Mobilna aplikacija Messages također dobija četiri nove značajke. Za početak, možete tapnuti na plus tipku na lijevoj strani kako biste pretraživali GIF-ove. Tu su također i pametni odgovori koji su stvoreni za brzopotezne odgovore prijateljima. Također možete vidjeti malu sliku iznad linkova unutar razgovora koja će vam pomoći odlučiti želite li na njih kliknuti ili ne.

Premda su ove značajke u iMessageu dostupne već par godina, jedna nije, a to je kopiranje jednokratnih lozinki pomoćiu jednog jedinog tapa.