MALO DISKRECIJE

Google Photos uvodi nov način skrivanja 'osjetljivih' fotografija, pogledajte što su pripremili

19.05.2021 u 09:38

Bionic
Reading

Korisnici će izabrane fotografije moći sakriti u mapu zaštićenu lozinkom, spriječivši ostalima neželjeni pristup

Google je u sklopu prezentacije I/O predstavio novu značajku za Google Photos koja korisnicima omogućava skrivanje fotografija u mape koje neće biti vildjive u aplikacijama ili na glavnom izborniku. Google ovu funkciju naziva Locked Folder (zaključane mape) te ju je namijenio svim 'osjetljivim' fotografijama koje će korisnici htjeti sakriti iza lozinke, prenosi Verge.

Google je tijekom prezentacije značajku demonstrirao na primjeru roditelja koji žele kupiti novog štenca čije fotografije žele sakriti od klinaca, no uvjereni smo da većini korisnika na pamet pada još velik broj drugih situacija u kojima je fotografije bolje sakriti od očiju znatiželjnika.

Primjerice, želite prijateljima pokazati fotografije s ljetovanja ali u kolekciji se nalaze jedna ili dvije koje biste zadržali za sebe. Umjesto da se nadate da u krivom trenutku neće povući prstom prema lijevo, te fotografije možete sakriti u posebnu mapu kojoj ne može pristupiti nitko osim vas.

Nova značajka će prvo sletjeti na nove Pixele te će s vremenom stići i na ostale Androide. Značajke slične ovoj već smo susreli kod konkurencije poput Samsunga koji je na neke Galaxy uređaje doveo 'Sigurne Mape'.