INTEGRACIJA NA DJELU

Google mijenja politiku zaštite privatnosti

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 25.01.2012 15:38
  • Objavljeno 25.01.2012 u 13:46
Google Privacy Update

Google Privacy Update

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Novi dokument bit će kraći i pokrivat će većinu Googleovih proizvoda. Omogućit će kombiniranje podataka koje ste dali u različitim servisima

Za kojih mjesec dana Google će unijeti promjene u svoju politiku zaštite privatnosti i uvjete korištenja.

Nova glavna politika zaštite privatnosti pokrivat će većinu Googleovih proizvoda i trebala bi na jednostavniji i čitljiviji način objasniti koje sve informacije ta tvrtka prikuplja te kako ih koristi.

Zbog pravnih i drugih razloga i dalje će postojati nekoliko odvojenih politika zaštite privatnosti. No, većina će biti objedinjena u jedan dokument.

Te će promjene stupiti na snagu 1. ožujka. Obavijesti korisnicima već su krenule, putem e-pošte i obavijesti na Googleovoj početnoj stranici.

Što to znači za nas, obične korisnike? Najveću promjenu doživjet će oni s Googlevim korisničkim računima.

Prema odredbama nove politike zaštite privatnosti, Google će moći kombinirati informacije koje je dobio od vas kada ste, primjerice, otvorili Gmail s onima koje ste dali kada ste se registrirali za korištenje Google Maps.

Na Googleovu službenu blogu kao primjer navode personaliziranu pretragu, koja povezuje pretraživanje s društvenom mrežom Google+.

To je povezivanje kritizirano zbog favoriziranja rezultata vezanih uz Google+ i privuklo pozornost regulatora. Čini se da Google nema namjeru u dogledno vrijeme odustati od te prakse.

Njihovo je opravdanje da time žele pomoći korisnicima pri upravljanju podacima i informacijama, poboljšati pretragu, ali i omogućiti prikaz relevantnijih oglasa.

Uvjeti korištenja također će biti manjeg opsega i preformulirani tako da ih je lakše čitati. Kliknite i pogledajte kako sad izgledaju.

Pogledajte i kratki video u kojem su objašnjene izmjene politike zaštite privatnosti i uvjeta korištenja:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi