TEHNO NOVITETI

Google Maps uvodi promjene koje će nam pojednostaviti izlaske

10.05.2018 u 07:28

Bionic
Reading

Google je u svoju popularnu aplikaciju za navigaciju uveo promjene koje će, uvjereni su, s vremenom nadjačati brojne stranice koje se bave recenzijama restorana

Ako planirate ići nekamo gdje niste bili do sad, a relativno ste informatički pismeni, posegnut ćete za Google Maps, pa nakon toga provjeriti reputaciju odredišta putem Yelpa ili Trip Advisora. Googleu se ovaj scenarij, za razliku od većini nas, totalno ne sviđa te je posvećen jednoj viziji: korisniku koji je cijeli izlazak, od početka planiranja do ulaska u taksi, planira unutar Google Mapsa. Kompanija je upravo najavila hrpu novih značajki koje će Mapse pretvoriti u jedini alat potreban za večernji izlazak, putovanje i tako dalje.

Evo kako će raditi nova verzija Google Mapsa
Evo kako će raditi nova verzija Google Mapsa Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google ovaj potez opisuje kao pretvaranje Google Mapsa u nešto što 'više pomaže te je puno osobnije' - aplikaciju koja korisniku olakšava cijelo iskustvo putovanja.

Zanimljiv novitet u Mapsima bit će nove liste poput one za obožavatelje hrane koja sakuplja recenzije renomiranih publikacija, lokalnih stručnjaka i Googleovih algoritama. Točno ćete vidjeti kamo idu 'oni koji vole jesti' te čak dobiti popis mjesta koja još niste posjetili kako biste si lakše organizirali odmor. Izbor određenog restorana će u međuvremenu korisniku ponuditi 'match', ocjenu od 1 do 100 koja procjenjuje hoće li vam se mjesto svidjeti.

Evo pet trenutno najjačih smartfona s Androidom Izvor: Xiaomi / Autor: Xiaomi

Parti za ekipu

Ove ocjene su zapravo najzanimljiviji novitet u Mapsima, s obzirom da je riječ o Googleovim algoritmima koji zaključuju koliko bi vam se prema dosadašnjem iskustvu mogao svidjeti lokal, restoran, hotel ili nešto drugo. Ako želite poboljšati svoj rezultat, trebat ćete trenirati sustav ocjenjivši više mjesta i dodavanjem istih na vaš popis..

Google također nastoji olakšati grupne dogovore izborom dvije ili više lokacija te stvaranjem ankete u kojoj pozvani biraju u koji će restoran ići. Google će čak nakon toga obaviti rezervaciju i čak organizirati prijevoz (ako to vi želite).

novosti iz googlea

Google Assistant pričat će umjesto vas, Google Maps prepoznati sve što gledate - evo što nas još čeka

Pogledaj galeriju

Ali to nije sve

Google priprema i 'Za Vas' karticu koja će vam ponuditi uzbudljive kulinarske destinacije u vašem susjedstvu. Moći ćete pratiti sve događaje, dobijati nove informacije kada se otvore novi restorani ili čak čekati da stigne luda objava vašeg omiljenog kuhara.

Nova značajka postupno će stizati korisnicima Androida i iOS-a.