NOVI MODEL

Google ima novu verziju pametnih naočala, evo što donose

30.12.2015 u 10:13

Bionic
Reading

Google je američkom regulatornom tijelu priložio patente za novi model, skupa s fotografijama, izvješćima s testiranja, uputama za korištenje...

Googleov Glass nije mrtav - novi model pametnih naočala pojavio se na web stranici američkog Saveznog povjerenstva za komunikacije (Federal Communications Commission, FCC).

Slike prikazuju Glass koji se dizajnom ne razlikuje značajno od dosadašnjih izdanja. Najveća promjena je, čini se, to što je uređaj moguće sklopiti poput običnih naočala, zbog čega bi ih trebalo biti lakše pospremiti dok ih ne koristimo. Prizma djeluje duljom, moguće zbog prikaza veće slike.

Sudeći po uputama, dugme za uključivanje nalazi se na stražnjem dijelu uređaja. 'Plastična kocka odmah iznad desnog oka korisnika omogućuje interakciju s uređajem. Početni zaslon po početnim postavkama prikazuje koliko je sati', navedeno je u pratećim dokumentima.


Dugme za kameru je pri vrhu uređaja, u blizini zaslona. Pritisnete li ga, dobit ćete fotografiju, držite li ga - snimit ćete video. Zeleno svjetlo, smješteno sprijeda, upozorit će vas i one oko vas kad je kamera uključena. Ta je promjena vjerojatno napravljena kako bi Glass postao prihvatljiviji ljudima koji strahuju od potajnog snimanja.

Googleove pametne naočale od sad podržavaju wi-fi na 5 GHz, što znači kako su nadograđene u odnosu na model iz 2013. godine. Promijenjen je i ulaz za punjenje.

Navodno će u prodaju biti ponuđen samo u sklopu programa 'Glass for Work' te kako će tvrtke moći koristiti posebno prilagođen softver.