NOVA PRIČA

Google Glass se vraća kao Project Aura

18.09.2015 u 12:32

Bionic
Reading

Već neko vrijeme je poznato da je Google promijenio ploču kad je riječ o nosivom gadgetu Glass. Umjesto javnog razvoja koji je u medijima prošao prilično bolno, div iz Mountain Viewa sad stvari radi iza zatvorenih vrata. Za novo izdanje gadgeta pod kodnim imenom Project Aura, Google je čak ugrabio i Amazonove inženjere

Razvoj novog nosivog gadgeta je počeo u lipnju, a osnovni cilj je oživjeti Google Glass, saznaje Business Insider. Paralelno s tim se želi i oživjeti razvoj drugih tehnologija vezanih uz nosive gadgete.

Za sada će Project Aura ostati pod okriljem Googlea, a ne kao dio Alphabeta. Na visokoj razini, projekt će nadgledati Nestov CEO Tony Fadell, iako Nest treba postati zasebna kompanija unutar Alphabeta. Business Insider piše i kako je otkrio više profila i poslovnih oglasa koji Project Aura opisuju kao 'Google Glass and Beyond'.

Zanimljiva je i sličnost s imenom Project Ara, vezanim uz izradu modularnih pametnih telefona.


Bilo kako bilo, Google je prestao prodavati gadget Glass od 1.500 dolara potrošačima, nakon medijske buke vezane uz privatnost i funkcionalnost uređaja. S druge strane, Glass se još uvijek prodaje poduzećima i organizacijama koje testiraju takve stvari.