PODUZEĆA I INDUSTRIJA

Google Glass se vraća, ali samo za odabrane

01.08.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Google Glass se opet potiho počeo distribuirati, a nova verzija 'Enterprise Edition' je sklopiva, vodootporna i spremna za korištenje u industriji i na radnim mjestima, radije negoli za privatne svrhe

Wall Street Journal saznaje kako je Glass u novom izdanju namijenjen korištenju u zdravstvu, energetici i proizvodnim pogonima, a dok je dizajnom sličan prvoj Explorer verziji, ne uključuje isti okvir, već poseban sustav namijenjen smještanju na različite naočale.

Verzija za potrošače je još uvijek daleko od gotove - najmanje godinu dana, navodi Wall Street Journal. Stvar je, barem trenutno, sušta suprotnost marketinškom spektaklu s padobrancima koji su uletjeli na Googleovu konferenciju 2012. godine. Novi plan je tiha distribucija developerima koji će kreirati aplikacije namijenjene poslovnim okruženjima različitih vrsta. Cilj 'Enterprise Edition' izdanja je imati poduzeća koja se služe tim gadgetom do jeseni.


Do sada poznate informacije govore o tome kako je Google u najsvježijim planovima iz 2014. za svoj postojeći Glass namijenjen potrošačima namjeravao određene dorade, a div iz Mountain Viewa je navodno kupio i brojne lokacije na kojima bi se nosivi gadget prodavao. Negdje oko prosinca prošle godine od toga se potpuno odustalo uslijed neplanirano loših rezultata i percepcije javnosti usmjerene na privatnost.

U konačnici, Google još uvijek sprema verziju namijenjenu potrošačima, no ona je prestala biti prioritetom. Nadaju se kako će s vremenom briga o privatnosti splasnuti dovoljno da se nova verzija za potrošačko tržište bolje 'primi'.