NOVA ZNAČAJKA

Gomilaju vam se poruke na Viberu? Evo kako vam AI može pomoći

26.04.2024 u 13:24

Bionic
Reading

Značajku AI Chat Summary pogoni tehnologija tvrtke OpenAI. Osmišljena je kako bi sažela sadržaj do sto nepročitanih poruka u grupnim razgovorima

Kada se grupni razgovor razbukta, možete se u vrlo kratkom roku naći suočeni sa stotinama poruka koje treba pročitati, što oduzima puno vremena ako želite nadoknaditi propušteno.

Aplikacija Viber koristi generativnu umjetnu inteligenciju kako bi riješila taj problem.

Značajku AI Chat Summary pogoni tehnologija tvrtke OpenAI. Osmišljena je kako bi sažela sadržaj do sto nepročitanih poruka u grupnim razgovorima. Može izdvojiti najvažnije dijelove vašeg grupnog chata i ključne uvide kao što su radnje koje treba poduzeti, najvažnije odluke i drugo.

Sažetak ne uključuje druge elemente za prepoznavanje osim korisničkih imena, a u Viberu tvrde kako ne pristupaju tim razgovorima, niti ih ne pohranjuju na svojim web poslužiteljima. Ova značajka aktivirat će se kad uđete u grupni razgovor s nepročitanim porukama. Aplikacija će vas pitati želite li primiti sažetak propuštenih dijelova razgovora. Odgovorite potvrdno, i to je to.

AI Chat Summary trenutno postupno postaje dostupna korisnicima u SAD-u, Filipinima, Ukrajini, Japanu, Bugarskoj i Poljskoj na uređajima s operativnim sustavima Android i iOS, s podrškom na više od 50 jezika. U planu je proširenje podrške i na druge države.

Slične alate dosad su predstavili Slack i Microsoft (za Teams). Google je nedavno najavio kako će takva značajka biti uskoro dostupna i za Android Auto.