USKORO DOSTUPNA

Imate električno vozilo? Nova značajka Google Mapsa će vas oduševiti

23.04.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Aplikacija bi uskoro trebala ponuditi točne lokacije punionica, s detaljnim uputama kako doći do njih, je li priključak dostupan u stvarnom vremenu, kao i kolika je brzina punjenja

Aplikacije s mapama mogu prikazati lokacije javnih punjača za električna vozila, ali često im nedostaju važne pojedinosti - primjerice, plaća li se korištenje i je li trenutno u funkciji.

Google planira nadograditi aplikaciju Maps kako bi proširila opseg podataka i informacija te vrste koje nudi.

Između ostalog, uskoro bi trebala ponuditi točne lokacije punionica, s detaljnim uputama kako doći do njih. Također će biti moguće doznati je li priključak dostupan u stvarnom vremenu, kao i kolika je brzina punjenja. Te će informacije doći iz milijuna recenzija objavljenima u aplikaciji Maps.

Nadogradnja će krenuti od vozila koja imaju ugrađene Googleove servise. Vozači tih vozila također će dobivati prijedloge gdje se mogu zaustaviti na duljim relacijama, kako bi mogli bolje planirati putovanje, piše Charged EVS.

Više će značajki prilagođenih električnim vozilima također biti dodano i na Googleove web stranice. Tako, recimo, na google.com/travel sada možete pretraživati hotele i filtrirati one koji nude punjenje električnih vozila na licu mjesta.