otvoren natječaj

Generacija NOW: Hrvatski Telekom ulaže novih 700.000 kuna u STEM edukaciju mladih

 • Autor: Bi. S.
 • Zadnja izmjena 30.09.2021 13:00
 • Objavljeno 30.09.2021 u 13:00
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Domagoj Kunic

Hrvatski Telekom nastavlja s donacijskim natječajem Generacija NOW kroz koji ulaže u STEM znanja budućih mladih generacija. Kroz ovogodišnji donacijski natječaj Hrvatski Telekom u suradnji dugogodišnjim partnerom, Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), ulaže 700.000 kuna u daljnji razvoj STEM-a u Hrvatskoj

Natječaj traje od 30. rujna do 12. listopada, a putem online obrasca prijaviti se mogu sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem. Odabranim institucijama, za vrijeme trajanja programa, na raspolaganju će biti podrška stručna mentorska podrška IRIM-a, dok će Hrvatski Telekom donirati najmoderniju opremu za izradu kreativnih Internet of Things projekata, besplatan pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom te financijsku donaciju.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NN

'Osnaživanje mladih i podržavanje njihovog osobnog i profesionalnog rasta i razvoja je sastavni dio naše vizije spajanja svih u Hrvatskoj s mogućnostima koje digitalizacija pruža. U posljednjih pet godina Hrvatski Telekom je uložio više od 4,5 milijuna kuna u Generaciju NOW i STEM obrazovanje omogućavajući djeci i mladima diljem Hrvatske pristup vrhunskom obrazovanju te otkrivanju i ostvarivanju njihovih potencijala. Pritom me posebno veseli spoznaja što je više od 2200 djece i 300 obrazovnih institucija već dosad sudjelovao u programu te što poticanjem razvoja STEM vještina od najradnije dobi ne ulažemo samo u naše mlade generacije, već i u budućnost Hrvatske', izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost.

Program Generacije NOW i ove će se godine, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, održavati u prostorima odabranih ustanova diljem Hrvatske, a interaktivni materijali dodatno će pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata. Cijeli edukacijski program nalazi se online pa će bit dostupan i svim institucijama i pojedincima zainteresiranim za usavršavanje STEM znanja i vještina.

'Projekt Generacija NOW kojeg provodimo zajedno s Hrvatskim Telekomom u osnovnim i srednjim školama, udrugama i knjižnicama diljem Hrvatske omogućava korisnicima svih sudionika pristup modernoj edukacijskoj tehnologiji u području Interneta stvari, ali i njihovim mentorima pristup obrazovnim materijalima i podršci u provedbi projekta. Mentori svojim učenicima prenose stečena znanja o tome kako iskoristiti tehnologiju za pretvaranje vlastitih ideja u prototipe uređaja te time učenici postaju stvaratelji vlastitih rješenja, a ne samo konzumenti tehnologije. Osim znanja o primjeni tehnologije učenici stječu i znanja koja su ključna u 21. stoljeću - kreativnost, suradnja, vještine vodstva tima te komunikacijske i prezentacijske vještine', rekao je Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja, IRIM.

Za ocjenjivanje svih projektnih radova ove će godine biti zaduženo stručno Povjerenstvo u sljedećem sastavu:

 • Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik Povjerenstva
 • Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja u Institutu za razvoj i inovativnost mladih
 • Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu
 • Gordan Gledec, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva
 • Lidija Kralj, predstavnica udruge Suradnici u učenju
 • Josipa Majić, suosnivačica, fintech Revuto
 • dr.sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju
 • Ivan Mrvoš, osnivač, Include

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!