KRATKO I SLATKO

Gasi se Vine, evo zašto će nam nedostajati

28.10.2016 u 16:36

Bionic
Reading

Twitter je najavio kako će ugasiti video servis Vine. Pogledajte neke od zapisa dugih šest sekundi zbog kojih nam je žao što više neće biti s nama

Od zvuka eksplozije na Stade de France do urnebesno smiješnih dječjih pothvata, Vine je od pokretanja 2012. godine zabilježio brojne spomena vrijedne trenutke.

Norveški navijač Terje Haavin objavio je 13. studenog 2015. video zapis s utakmice Francuska - Njemačka koji je od tada zabilježio 715 milijuna pregleda. Tijekom zapisa može se čuti detonacija, što je bio dio koordiniranih terorističkih napada u kojima je ubijeno više od sto osoba.

To je bez premca najšokantniji zapis s popisa deset najgledanijih, sastavljenog početkom ove godine. Igrači su zaustavili igru na trenutak, pa nastavili prije no što se ispostavilo kako su svjedočili jednom od najgorih terorističkih napada na francuskom tlu ikad.

Sa 189 milijuna pregleda ova je komična snimka počela prizorom u kojem netko stišće gumenog galeba, a ovaj ispušta glasan kliktaj. No, to je bio tek početak. Norveški mehaničar Kevin Synnes zatim gura prema dolje čitav kavez pun igračaka. Slika i zvuk su nezaboravni.

Leonardo DiCaprio nije očekivao kako će se Lady Gaga tako drsko o njega očešati tijekom 73. dodjele Zlatnih globusa. Ne vjerujete? Pogledajte sami. Njegov izraz lica sve će vam reći. A video je pogledan 113 milijuna puta.

Britanski političar Ed Miliband našao se na meti korisnika Vinea, koji je snimci na kojoj vođa laburista pravi grimase dodao satirični komentar koji glasi: 'Djeluj prirodno, Ede. Djeluj prirodno'.

'Nedostaje li ti mama', upitala je novinarka Courtney Friel četverogodišnjeg Andrewa Maciasa tijekom njegovog prvog dana u školi. Uspio je protisnuti 'Ne.' i odmah potom briznuti u plač. Snimka televizije KTLA pogledana je gotovo 125 milijuna puta.

Učenici koji pokušavaju domoći se papira uz pomoć igračke također su nas zabavili. Njihov je video prikupio više od sto milijuna pregleda.

Kao i ovaj video, u kojem vidimo kako trogodišnji dječak brzo uči kada se treba pretvarati da je sretan zbog poklona, iako mu se ne sviđa. Snimka u kojoj otvara lijepo zapakirani avokado je od srpnja prošle godine prikupila 115 milijuna pregleda.

Među najgledanijima se našla još jedna lekcija u koju su uključena djeca. Dječak stoji na krevetu uz otvorena vrata. Trenutak kasnije ulijeće stariji dječak - brat, pretpostavljamo - s loptom za pilates i zalijeće se na njega. Pogađate, igra ne završava dobro po manjeg dječaka. Pouka? Djeco, ne pokušavajte ovo kod kuće.

Za dječji dan u Indianapolisu vjerojatno nikad ne bismo čuli da nije bilo ovog dječaka koji je postao internetska zvijezda s gotovo 95 milijuna pregleda. Vidimo ga kako se penje na platformu, ravno na putu spužvenoj motki koja je okreće u krug i redom ruši djecu.

Ali ne i našeg junaka. Kad ga zakači, on uspije održati ravnotežu na njoj i nastaviti vožnju.

Neki video zapisi su nam privlačni, a da ne znamo objasniti zašto. Ovo je jedan od njih. Tinejdžerica koja pleše u šarenoj majci uz taktove Take On Me skupine A-ha uspjela je prikupiti više od 100 milijuna pregleda.



Više:
Daily Mail