ZAŠTO NE?

Galaxy S7 'posudit' će zaslon osjetljiv na pritisak od iPhonea

17.12.2015 u 08:49

Bionic
Reading

Prema informacijama koje je prikupio Wall Street Journal, čini se kako će sljedeća generacija Samsungove mobilne perjanice nositi niz noviteta poznatih kako iz Appleovih proizvoda - tako i iz linije Lumia. Prema glasinama su tako na prvom mjestu zasloni osjetljivi ne samo na dodir, već i jačinu pritiska te skeniranje očiju za sigurni(ji) pristup uređajima

Južnokorejski div je navodno već donio odluku za finaliziranje sljedeće generacije Galaxy perjanice koja uključuje takav posebno izveden zaslon, no implementacija skeniranja očiju bi mogla ipak pričekati modele za jesen 2016. godine, s obzirom na to da se Galaxy S7 očekuje već u ožujku.

Što se tiče razvoja drugih tehničkih detalja, ne treba očekivati drastičan odmak od postojeće linije Galaxy, što znači 'uobičajeni' uređaj te onaj za zakrivljenim zaslonom 'Edge'. Riječima WSJ-a, Samsung mora osigurati uspješnost novih modela, posebno nakon što su promašili tržišnu potražnju za modelom S6 Edge, čime je Samsung osigurao pad profita drugu godinu zaredom.

Galaxy S7 modeli bi trebali donijeti i USB-Type-C, kao i mogućnost punjenja u svega pola sata. Kako bi se zadovoljili i oni najzahtjevniji potrošači, Samsung planira u standardni model (nezakrivljenog zaslona) ubaciti i utor za vanjsku memoriju.

WSJ