PRIČA SE

Galaxy S20 Ultra 5G mogao bi stići s hrpom memorije

14.01.2020 u 10:07

Bionic
Reading

Novi Samsungov top model smartfona mogao bi imati više RAM-a nego većina današnjih laptopa

Ako je vjerovati novoj glasini, jedan od nadolazećih Samsungovih top modela pametnih telefona mogao bi imati čak 16 gigabajta radne memorije.

Riječ je o modelu Galaxy S20 Ultra 5G koji bi, pokaže li se to točnim, mogao imati više RAM-a nego većina današnjih laptopa.

gadgeti za svačiji džep

Samopunjivi bežični punjači, pametni selfi štapovi, roboti... Ovo su najbolji dodaci za mobilne telefone koji smo vidjeli na CES-u

Pogledaj galeriju

Uz to bi mogao ponuditi i memorije za pohranu u rasponu od 128 do 512 GB, s mogućnošću proširenja do jednog terabajta korištenjem kartice microSD.

Izdanje Ultra, priča se, moglo bi također biti opremljeno i stražnjom kamerom sa 108 megapiksela, kamerom s 28 MP i desetorostrukim zoomom i ulatraširokokutnom kamerom s 12 MP.

Što se baterije tiče, kapacitet bi trebao biti 5.000 mAh, s podrškom za brzo punjenej (45 W), vjerojatno slično kao u modelu Galaxy Note 10+.

Ostali modeli iz serije S20 imat će glavnu kameru s 12 MP i Sonyjevim senzorom IMX 555 s 1.8μm pikselima. Sekundarna kamera sa 48 MP koristit će Samsungov ISOCell S5KGW2, u paru s također Samsungovim ISOCell S5K2LA nepoznate rezolucije, kao i barem jednu prednju kameru.

S20+ podržavat će snimanje videa razlučivosti do 8K uz 30 sličica u sekundi, kao i 4K uz 60 sličica u sekundi u stabiliziranom načinu rada. Prednja kamera koristit će isti senzor kao i Galaxy S10 i Note 10, dok će od serije Note 10 preuzeti 'zumirajući mikrofon'.

Nova značajka Single Take Photo će automatski snimati fotografije i video zapise dok mašete uređajem okolo, a bit će dodan i novi način rada Pro Video.

Možemo očekivati barem pet izdanja S20. Sva tri s podrškom za mreže 5G ujedno će imati i podrške za kartice eSIM, piše Android Police.