niz poziva

[FOTO/VIDEO] 'Crash Detection' - novi iPhone automatski zove hitne službe u zabavnim parkovima

10.10.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Crash Detection odlična je opcija novog iPhonea i nekome će sigurno u izvanrednoj situaciji spasiti život, no izgleda da u Appleu nisu računali na jednu stvar

Apple je prošlog mjeseca na svoje nove uređaje iPhone 14, Watch Series 8, SE i Ultra stavio opciju Crash Detection. Uređaji su opremljeni žiroskopskim senzorom i akcelerometrom visoke osjetljivosti koji prepoznaju kada je njihov vlasnik sudjelovao u sudaru. Ako senzori otkriju da ste doživjeli nesreću, vaš iPhone će prikazati upozorenje i pozvati hitnu službu, ali samo ako to ne otkažete u roku od 20 sekundi.

Kada pozove hitne službe, iPhone, ili drugi uređaj, emitira zvučnu poruku koja upozorava vlasti da je njegov vlasnik doživio nesreću, a također šalje lokaciju.

Upravo to je ono što su učinili Appleovi uređaji za nekoliko korisnika, ali u potpuno pogrešnoj situaciji. U tweetu je novinarka WSJ-a Joanna Stern podijelila primjer jednog od hitnih poziva upućenih dok je vlasnik iPhonea 14 bio na toboganu u zabavnom parku Kings Island u Cincinnatiju. Dok se automatizirana poruka reproducira, možete čuti prigušene krike u pozadini.

Stern kaže da je okrug Warren, u kojem se nalazi otok Kings, primio šest automatiziranih hitnih poziva žurnim službama izazvanih vožnjama u parku od izlaska iPhonea 14. Također ističe da su se slični problemi pojavili u zabavnim parkovima diljem zemlje.

Ponijeti pametni telefon na vožnju u zabavnom parku nije baš pametna ideja u startu, a dodatni rizik od lažnih poziva 911 mogao bi biti razlog više da to ne činite.

  • +6
iPhone 14 - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina