dark mode

Facebook Lite nudi opciju tamnog načina rada: Provjerite je li stigla i do vašeg telefona

  • Autor: M.S.
  • Zadnja izmjena 17.02.2020 13:39
  • Objavljeno 17.02.2020 u 13:33
Uz to što nudi brže surfanje društvenom mrežom, Facebook Lite sad nudi i taman način rada

Uz to što nudi brže surfanje društvenom mrežom, Facebook Lite sad nudi i taman način rada

Izvor: Alamy / Profimedia / Autor: agrofruti

Facebook Lite je najnovija u nizu Facebookovih aplikacija koje nude taman način rada: prije toga ta je opcija već ugrađena u Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp

Aplikacija Facebook Lite dizajnirana je za ljude sa sporijim vezama ili one koji samo žele smanjiti potrošnju i prištedjeti bateriju. A odsad postoji još jedan dobar razlog da razmislite o njenom korištenju. Uz to što nudi brže surfanje društvenom mrežom, Facebook Lite sad nudi i taman način rada.

Iz nekog razloga Facebook je smatrao prikladnim da opciju tamnog načina prije ugradi u laganu nego u glavnu verziju aplikacije. Facebook Lite je najnovija u nizu Facebookovih aplikacija koje nude taman način rada: prije toga ta je opcija već ugrađena u Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp.

Facebookova internetska stranica taman način rada trenutno nudi beta testerima i dostupan je samo malom broju korisnika. Tamni način rada na Facebooku Lite potpuno je neovisan.

Iako najavljen, tamni način rada u aplikaciji Facebook Lite još uvijek nije dostupan svima

Iako najavljen, tamni način rada u aplikaciji Facebook Lite još uvijek nije dostupan svima

Izvor: Screenshot / Autor: Facebook

Prelazak na tamni način rada vrlo je jednostavan. Za početak provjerite jeste li ažurirani na najnoviju verziju Facebook Litea. Nakon toga jednostavno dodirnite izbornik s postavkama u gornjem desnom kutu zaslona. Tamo ćete pronaći novu opciju 'Dark mode' koju trebate omogućiti pomicanjem gumba u desno. Ne postoje postavke za konfiguriranje; Facebook nudi samo opciju tamnog ili klasičnog načina rada, bez mogućnosti prilagodbe.

TEHNO SAVJETI

Vjerojatno ih ne znate: Isprobajte ovih pet zanimljivih trikova za Facebook

Pogledaj galeriju
6

Opcija još uvijek nije dostupna apsolutno svima pa ako tek trebate isprobati Facebook Lite, možete ga preuzeti za iOS iz App Storea, a za Android uređaje s Google Playa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!