DIY I 'MAKER' KULTURA

FabLab.HR i Radiona.org‏ postali su strateški partneri

27.08.2016 u 12:13

Bionic
Reading

Radiona - Udruga za razvoj 'uradi-sam' kulture i udruga za promicanje digitalne fabrikacije FabLab ušli su u zajedničko partnerstvo vezano uz razvoj hibridnih i intermedijalnih praksi, DIY i 'maker' kulture te stvaranja obrazovnog temelja etičkog i održivog poduzetništva u tehnologiji

Radiona.org djeluje od 2011. godine, no od 2013. funkcionira kao samostalna organizacija koja spaja umjetnost, znanost i tehnologiju kroz prizmu edukacije, izlagačku djelatnost i međunarodne suradničke projekte. Udruga FabLab je pak osnovana 2013. i prva je udruga za promicanje digitalne fabrikacije u ovom dijelu Europe.

Kako stoji u priopćenju, FabLab i Radiona ušli su u partnerstvo kako bi radili na razvoju DIY scene u kontekstu područja kojima se obje udruge u svome radu bave bez preklapanja i ponavljanja sadržaja. Zajedničkim i suradničkim projektima će pratiti dinamiku razvoja tehnologije i edukativnu praksu.

Vrijedi napomenuti i kako je FabLab udruga dio međunarodnog udruženja FabLab organizacija, zasnovane na ideji MIT-a. Fablab radi na razvijanju programa međunarodne suradnje te uključivanje u rad različitih dobnih i socijalnih grupa, od mladih, nezaposlenih do osoba za smanjenom pokretljivošću, a sve u cilju njihove dodatne naobrazbe za potrebe samozapošljavanja ili zapošljavanja.