VERZIJA 2.5

Evo što donosi novi Skype za Windows 8.1

14.02.2014 u 18:11

Bionic
Reading

Microsoftova aplikacija Skype za Windows 8 u 'metro' izvedbi nije bila bez problema. Ograničenih mogućnosti, obično je prisiljavala korisnike na instaliranje standardnog programa za stolna računala. Mijenja li izvedba Skype 2.5 išta na tom planu?

Kompanija na službenom blogu navodi kako su se ovaj put usredotočili na poboljšanje iskustva s korištenjem kontakt lista te postavljanje zvuka. S 'people' stranice je sada moguće dodati nekoga u listu kontakta, a kompanija objašnjava kako je za takvo što dovoljno kliknuti na ikonicu, otipkati ime, mail adresu, Microsoftov korisnički račun ili SkypeID.

Moguće je sortirati i kontakte ovisno o tome jesu li online ili nedostupni. Što se tiče zvuka, kompanija navodi kako su uklonili smetnju koja stiže sa svakom primljenom instant porukom u aktivnom razgovoru. Nove poruke od drugih korisnika će i dalje proizvoditi zvuk, a moguće je promijeniti parametre po želji.

Kompanija u ovom trenutku radi na nadogradnji 'Update 1' za Windows 8.1 koji je krajem prošle godine postao dostupan za vlasnike licenci Windows 8. Nije poznato hoće li i on samostalno donijeti neke novotarije vezane uz Skype, premda nekih očekivanja ima, s obzirom na to da je Skype postao službena aplikacija za komunikaciju i poruke s Windows verzijom 8.1.