ZA SVAKOGA

Evo koji odlični mobiteli dolaze ove jeseni

25.07.2015 u 08:18

Bionic
Reading

Ako je tko mislio da je početak godine donio sve Android perjanice i uređaje koje će poželjeti potrošači - zaboravio je na IT jesen. U tjednima koji slijede trebalo bi se otkriti pregršt noviteta na Googleovoj platformi od svih bitnijih proizvođača

Mnogi s nestrpljenjem čekaju na Samsung Galaxy Note 5, posebno s pitanjem hoće li biti jednako impresivan kao prethodnik. SamMobile je otkrio neke od navodnih karakteristika uređaja pa tako petu generaciju valja očekivati s dijagonalom zaslona od 5,7" uz razlučivost od 2.560 puta 1.440 piksela. Postoji mogućnost kako će mu srce činiti Samsungov novi Exynos 7422 čip, koji prvi put integrira 64-bitni osmojezgreni procesor s GPU čipom, radnom memorijom i Samsungovim vlastitim LTE čipom. Glasine govore i kako će Note 5 biti prvi Samsungov uređaj s USB Type-C priključkom.

Južnokorejski div navodno sprema i Galaxy S6 Edge Plus, phablet izdanje Galaxyja S6 Edge. Baš kao i Note 5, Edge Plus bi trebao imati Super AMOLED zaslon dijagonale 5,7", no srce uređaja će činiti Qualcommov Snapdragon 808. Izgledno je da će se oba modela predstaviti istovremeno.


27. srpnja OnePlus bi trebao otkriti svoj drugi uopće uređaj, a njihovim riječima, o njemu ovisi i budućnost tvrtke. Poznato je kako će OnePlus Two u sebi imati Qualcommov Snapdragon 810 v2.1 čip, 4GB radne memorije i hrpu drugih značajki iz najvišeg segmenta - ali po konkurentnoj cijeni.

Motorolina perjanica Moto X bi također trebala ugledati svoje novo izdanje. Za sada nije poznato mnogo detalja, no valja očekivati prezentaciju modela Moto G i Moto X tek dan iza OnePlusovog događanja.

Stranica Greenbot.com navodi i kako valja očekivati 'nešto, bilo što' od Sonyja za vrijeme IFA 2015 sajma u Berlinu. Kad je riječ o novim Nexus pametnim telefonima, od Googlea novosti valja očekivati tek s dovršetkom Android M mobilne platforme negdje na jesen, iako službeno za sada nema novosti.

Ovu jesen navodno valja očekivati i BlackBerry Venice, uređaj koji će pokretati Android platforma. Zvuči neobično - izgleda još neobičnije zbog fizičke tipkovnice koja se izvlači, no detalje o uređaju tek treba otkriti.

Nikako se ne smije izostaviti i LG, koji je usprkos ne tako davnom predstavljanju perjanice za ovu godinu G4 vjerojatno pred otkrivanjem modela G4 Pro veće dijagonale zaslona.

GreenBot