17. LIPNJA

Ethical Hacking – edukativna radionica za dobronamjerne hakere

14.06.2011 u 14:17

Bionic
Reading

U sklopu edukativnog projekta Web::Edukacija i konferencije Web::Strategija 1011, u Zagrebu će se održati radionica Ethical Hacking koja će obraditi najčešće načine koje koriste hakeri za kompromitiranje web aplikacija te najčešće greške koje rade web developeri i sistem administratori.

Osim toga, radionica će odgovoriti na pitanja kako pronaći takve propuste iz različitih kuteva - od penetracijskog testiranja do pregleda izvornog kôda, kako ih popraviti te kako postupiti da se takvi propusti ne ponove.

Predavač je ugledni stručnjak za pitanje sigurnosti Vlatko Košturjak. Vlatko radi na poziciji savjetnika za informacijsku sigurnost za područje Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA) gdje pomaže klijentima u postizanju ciljane sigurnosne razine. Na području sigurnosti specijalizirao se i certificirao za ethical hacking odnosno penetracijske testove, neprekidnost poslovanja (engl. business continuity), povećanje razine sigurnosti informacijskih sustava te razvoj i nadzor ISMS-a prema međunarodnim standardima uključujući ISO/IEC 27001.

Sigurnošću se Vlatko bavi više od desetljeća, kao i web tehnologijama. Autor je mnogobrojnih radova i alata na temu weba i sigurnosti te je jedan od globalnih OWASP leadera. Za one koji vjeruju samo certifikatima, evo nekoliko skraćenica: CISSP, CISA, C|EH, Security+, ...

Radionica će se održati 17. lipnja 2011. od 14 do 19 sati, u zgradi VMD, Vukovarska 269D. Prijave na radionicu moguće su putem web obrasca na adresi: www.webedukacija.com/prijave. Cijena radionice je 1000 kn + PDV (sudionici konferencije Web::Strategija 1011 dobivaju 10% popusta na navedenu cijenu).

Za više informacija obratite se na info@webedukacija.com ili na 091/ 212 0006.