POMIRILI SE

Elon Musk podržao Kanyea Westa i poručio mu da ne žuri s kandidaturom za američkog predsjednika

15.07.2020 u 12:54

Bionic
Reading

Ekscentrični milijarder ipak nije uskratio podršku poznatom reperu nakon što je Forbes objavio njegove kontroverzne ideje i prijedloge

Usprkos obrisanom tvitu u kojem je izgledalo kao da se sprema odustati od toga, milijarder i serijski poduzetnik Elon Musk i dalje podržava kandidaturu repera Kanyea Westa za američkog predsjednika. Ali, smatra kako bi ju bilo bolje istaknuti tijekom izbora 2024. godine.

West je prošlog tjedna, odgovarajući na pitanja časopisa Forbes, cjepiva nazvao 'znakom zvijeri' te ustvrdio kako su organizaciju za planiranje obitelji Planned Parenthood u američke gradove postavili zagovornici bjelačke nadmoći kako bi 'obavljala Sotonin posao'.

Nakon što je članak s Westovim odgovorima objavljen Musk je objavio - i potom obrisao - tvit u kojem je naveo kako se s reperom 'više razilazi u mišljenjima nego što je očekivao'.

Naknadno mu je ipak pružio podršku, ustvrdivši kako je West poslije 'djelomično objasnio zašto je rekao to što je rekao' te kako 'to ima više smisla nego što mnogi ljudi shvaćaju'.

West je 4. srpnja objavio kako se namjerava uključiti u utrku za Bijelu kuću, što je Musk gotovo odmah podržao. Zasad nije jasno koliko je West ozbiljan u svojoj namjeri, pošto je već propustio obaviti potrebnu papirologiju u četiri američke savezne države, a rok za njih još devet je tijekom srpnja.

Musk i West su prijatelji bar od 2011. godine, kad je reper obišao pogone tvrtke SpaceX sa šefom te tvrtke. Od tada su javno hvalili rad jedan drugome, kupovali proizvode, pa i išli na ista događanja te zabave.

Nekoliko dana prije no što je West istaknuo kandidaturu tvitnuo je fotografiju s Muskom u milijarderovoj kući. Musk je nosio cipele koje je West dizajnirao.

Njih dvojica navodno već godinama razgovaraju o Westovoj kandidaturi, a Musk sudjeluje u kampanji kao savjetnik. Uspije li se pobijediti na izborima, West Muska namjerava postaviti za šefa američkog svemirskog programa, piše Business Insider.