online aukcija

Elon Musk nastavlja s čistkom u Twitteru: Nakon otpuštanja, kreće u rasprodaju uredske opreme

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 18.01.2023 13:21
  • Objavljeno 18.01.2023 u 13:20
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: hgpauction.com/Mega / The Mega Agency

Najnoviji potez milijardera Elona Muska rasprodaja je stotine predmeta iz sjedišta Twittera u San Franciscu na internetskoj aukciji

Statua ptice koja utjelovljuje Twitter trenutačno ima cijenu od 11.000 dolara, a preostalo je manje od 24 sata do završetka aukcije.

Sadilica za biljke, visoka 190 cm, u obliku simbola @ već postiže cijenu od 4300 dolara.

Do prodaje dolazi nakon što je novi vlasnik Elon Musk smanjio radnu snagu u Twitteru čim je prošle godine kupio tvrtku za 44 milijarde dolara. Otkako je krajem listopada preuzeo dužnost otpustio je oko polovicu od 7500 zaposlenika tvrtke.

Također je ukinuo mnoge pogodnosti, poput besplatnih obroka i sličnog.

  • +18
  • +15

Rasprodaja predmeta u Twitteru

Izvor: Profimedia / Autor: hgpauction.com/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Neki od kuhinjskih uređaja koji su se našli na prodaji uključuju nekoliko vrhunskih aparata za espresso tvrtke La Marzocco i fontanu za gazirana pića s dozatorom leda.

Twitter također rasprodaje opremu za ispis, pa čak i setove malih ladica - trenutno je za njih ponuđeno 60 dolara. Na prodaji su i zvučno izolirane konferencijske kabine i dizajnerske sofe.

Musk je u studenom tvitao da je tvrtka doživjela ‘velik pad prihoda’ nakon odlaska nekoliko oglašivača, a također je upozorio da bi mogla bankrotirati.

Twitter navodno nije platio najamninu u uredima diljem svijeta, uključujući onu za njihovo sjedište u San Franciscu, gdje ih stanodavac tuži zbog neplaćanja.

Nick Dove, predstavnik Heritage Global Partnersa, tvrtke koja upravlja aukcijom, rekao je za časopis Fortune da prodaja nema nikakve veze s nadoknadom troškova za kupnju vrijednu 44 milijarde dolara.

‘Ako netko doista misli da će prihod od prodaje nekoliko računala i stolaca pokriti brdo troškova kompanije, onda je kreten’, rekao je, a donosi BBC.