na prvi pogled

Mali ekran na pozadini uređaja: Zar će ovako izgledati Xiaomi Mi 11 Ultra?

15.02.2021 u 13:50

Bionic
Reading

Prvi pogled na prototip nadolazećeg Xiaomijevog uređaja dolazi zahvaljujući sada izbrisanom videu na YouTubeu

Na YouTubeu se pojavila prva snimka navodnog prototipa nadolazećeg Xiaomija Mi 11 Ultra, prenosi Verge. Ono što je zanimljivo je neobični detalj na pozadini - ekran dijagonale jednog inča koji, pretpostavlja izvor, služi za bolje selfije. Videa, doduše, u trenutku pisanja članka više nema - riječ je o uratku manje poznatog vlogera s Filipina pod imenom Tech Buff PH.

XDA-Developers kažu da je broj uređaja ispravan, dok se dio predstavljenih tehničkih karakteristika podudara sa već postojećim glasinama, uključujući brzo punjenje od 67 W, 6.8-inčni zakrivljeni OLED ekran sa adaptivnom brzinom osvježenja od 120 Hz, bateriju od 5000 mAh i otpornost na vodu i prašinu (IP68).

Na uređaju također možemo vidjeti tri stražnje kamere, uključujući i periskopski objektiv sa hibridnim zumom od 120x, kao i glavnu kameru od 50 MP. Ukoliko se ovdje zbilja radi o Mi 11 Ultra, onda to znači da se Xiaomi riješio prošlogodišnjeg 2X telefoto objektiva. Modul također sadrži ultra širokokutni objektiv od 12 nm kojeg Tech Buff PH naziva 48 MP senzorom, nadogradnjom u osnosu na dosadašnji objektiv rezolucije 12 MP.

Xiaomi je, podsjetimo, krajem 2020. najavio kinesku varijantu Mi 11 te je nedavno potvrdio i onu međunarodnu. Oba modela imaju novi Snapdragon 888 koji podržava 5G.

Uzmemo li sve navedeno u obzir, skorašnji izlazak Ultra verzije čini se kao logični korak - ako se, ponavljamo, zbilja radi o novom modelu a ne lažnjaku.