CONNECTED LIFE AND WORK

DT predstavio svoju viziju mobilne budućnosti

Bionic
Reading

Na opsežnoj konferenciji za medije održanoj u sklopu kongresa Mobile World u Barceloni tvrtka Deutsche Telekom predstavila je svoje planove i strategiju za budućnost pod nazivom Connected Life and Work

DT-ova filozofija nazvana Connected Life and Work trebala bi iste servise korisnicima na jednostavan način ponuditi na raznim uređajima: mobilnim telefonima, računalima i TV aparatima. S danas najavljenim projektima, partnerstvima i uređajima, DT je korak bliže tome cilju.

'Razvijajući u isto vrijeme svoju mrežu, usluge i proizvode osiguravamo najbolje korisničko iskustvo u čitavoj industriji', rekao je Guido Kerkhoff, član upravnog odbora DT-a, spomenuvši i MAXtv kao jednu od najuspješnijih DT-ovih usluga.

Što se tiče uređaja, T-Mobile je predstavio Pulse Mini, o kojem smo pisali u zasebnom tekstu, a u ponudu će uvrstiti i novi Samsungov pametni telefon Wave, također predstavljen na kongresu Mobile World.

Na području razvitka mobilne mreže Deutsche Telekom je najavio nadogradnju svoje 3G mreže, na kojoj će u budućnosti korisnicima biti dostupne brzine od čak 42 Mb/s putem HSPA+ tehnologije. Konkretno, posjetiteljima je prikazan rad nove generacije mobilne mreže (Next Generation Mobile Network - NGMN), kojom su spojeni Barcelona, Bonn i mobilna NGMN jedinica u Innsbrucku. Za krajnje korisnike sve to će značiti mobilni prikaz videa visoke razlučivosti te munjevito preuzimanje raznih internetskih sadržaja putem mobilnih telefona.



DT je također najavio širenje lokacijskih usluga koje su uspješno predstavljene u Austriji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji krajem 2009. godine. Tako će lokalni dio mobilnog portala web'n'walk te GPS navigacija postati dostupni u Nizozemskoj u prvom kvartalu 2010, a na drugim tržištima u prvoj polovici ove godine.

T-Mobile je pokazao i velik interes za mobilne aplikacije (kojima je, uzgred, posvećena cijela jedna hala na ovogodišnjem kongresu Mobile World), najavivši da planira ostvariti partnerstvo s vodećim dućanima aplikacija i preko njih korisnicima ponuditi dedicirani T-Mobile kanal sa savjetima te omogućiti jednostavniju kupovinu aplikacija, koje će korisnici moći plaćati zajedno sa svojim računom za mobilne usluge.

Na kraju, DT je podržao inicijativu pod nazivom Wholesale Applications Community, čiji je cilj ujediniti online dućane mobilnih aplikacija te stvoriti jedinstvenu, otvorenu platformu od koje bi koristi imali i korisnici, i mrežni operateri, i programeri samih aplikacija.

www.telekom.com