SOFTVERAŠI IZABRALI

Dražen Oreščanin na čelu CISEx-a

27.10.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Udruga koja okuplja domaće nezavisne izvoznike softvera na redovnoj je skupštini izabrala novo vodstvo, s mandatom od šest mjeseci

CISEx će tako idućih šest mjeseci predvoditi osnivač i direktor tvrtke Poslovna inteligencija Dražen Oreščanin. Uz njega u novom upravnom odboru su Nikola Dujmović (SPAN), Tomislav Car (Infinum), Vedran Klanac (Ocean media) i Tomislav Pokrajčić (Binaria).

U Sud časti izabrani su Tajana Barančić (Astra poslovni inženjering), Ken Yasue (Studio djetelina), Emanuel Blagonić (Extendis), Nikola Kapraljević (Infinum) i Senko Rašić (Dobar kod).

CISEx je udruga za tvrtke i pojedince, za one koji su već uspješni u izvozu svojih softverskih proizvoda i koji o tome tek maštaju, za one koji imaju proizvod, prototip ili tek ideju.

Okuplja developere, dizajnere, konzultante, voditelje projekata, prodavače, menadžere, poduzetnike, kao i one koji nude usluge koje proizvodnju i izvoz softvera kvalitativno nadopunjuju, investitore, financijske stručnjake, marketinške i PR stručnjake, pravnike... Otvorena je i studentima koji planiraju jednog dana raditi u tom sektoru.

Udruga broji 182 člana. Dosad su, između ostalog, Ministarstvu poduzetništva i obrta predali 25 inicijativa i projekata vezanih uz proizvodnju i izvoz softvera te pokrenuli suradnju s drugim udrugama i organizacijama.

U 2012. godini softver je zasjeo na 11. mjesto među najuspješnijim hrvatskim izvoznim proizvodima. Ostvareno je 240 milijuna kuna registriranog izvoza i 1,3 milijarde kuna prihoda.