MEGA POSTAJE E-MAIL SERVIS

Dotcom razvija zamjenu za Lavabit?

12.08.2013 u 17:12

Bionic
Reading

Nakon što je Lavabit ugasio svoj servis kako ne bi morao izdati povjerenje korisnika, a slično napravio i Silent Circle, Mega je najavio kako ulazi u posao sa sigurnim e-mail servisom

Kim Dotcom i njegova kompanija Mega planiraju razviti siguran e-mail servis kako bi 'popunili rupu' nastalu zatvaranjem Lavabita i Silent Circlea, javlja ZDNet.

Izvršni direktor Mega, Vikram Kumar, već je otkrio kako kompanija radi na servisu koji bi iskoristio enkripcijski sustav već u uporabi u samom servisu Mega.

'Najveći je problem pružiti e-mail funkcionalnost koju ljudi očekuju, poput pretraživanja starih e-mail poruka. To je veoma lako pružiti ako su e-mail poruke pohranjene kao običan tekst na serveru. No, ako je sve na serveru enkriptirano, tada ta funkcionalnost mora biti na strani klijenta. To nije u potpunosti nemoguće, ali je veoma teško', pojasnio je Kumar.

Kao još jedan veliki problem istaknuo je i e-mail poruke prema i od 'nesigurnih' kontakata.

'Mega nikad neće predstaviti nešto što bi moglo kompromitirati sigurnost i ne radi ni za koga', naglasio je Kumar i pojasnio kako Mega čini sve kako bi zaštitili svoje korisnike.

Tako je Dotcom nedavno naglasio kako Mega ne sprema ključeve za dekriptiranje korisničkih računa i 'nikad neće'.

Još nije poznato kada bi mogli dobiti novi, sigurniji e-mail servis, no za tisuće korisnika koji su preko noći ostali bez svojih e-mailova i adresa, i najava da u Megi rade na tome može biti neka utjeha.