playrix croatia

Ruski div Playrix preuzeo hrvatski Cateia Games: Uskoro stiže nova besplatna igra za mobitel

05.06.2020 u 10:31

Bionic
Reading

Studio Cateia Games sa 40 zaposlenih postao je dijelom tvrtke s više od dvije tisuće zaposlenih. Već su počeli rad na razvoju nove igre

Playrix, međunarodni studio u kojem razvijaju besplatne igre za mobitele, preuzeo je hrvatski studio Cateia Games. Vrijednost transakcije nije objavljena.

Jedan od najstarijih domaćih studija za razvoj računalnih igara, Cateia Games ima 40 zaposlenih. Dosad su se uglavnom bavili simulacijama i point-and-click avanturama za PC i Mac.

Nakon preuzimanja su promijenili ime u Playrix Croatia i prebacili se na izradu nove besplatne igre za mobitel.

'Ovo je početak novog i uzbudljivog razdoblja za naš tim, kao i velika prilika za rast i razvoj lokalne industrije igara', rekao je suosnivač Cateia Games Dejan Radić.

Playrix je šesnaest godina stara ruska tvrtka sa sjedištem u Dublinu u Irskoj i nizom podružnica diljem svijeta. Dosad najbliža bila je u Novom Sadu u Srbiji.

Jedna su od najvećih tvrtki te vrste na svijetu, s više od dvije tisuće zaposlenih. Prošle su godine ostvarili prihod od milijardu i pol američkih dolara, uz godišnji rast od 30 posto.

Među njihovim poznatijim naslovima su Township, Fishdom i Gardenscapes. No, također su ih kritizirali zbog korištenja lažnog i obmanjujućeg oglašavanja.