Strobeshnik na FSB-U

Dođi na Elektroboj i izradi osobni rotirajući displej s personaliziranom porukom

03.05.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje u ponedjeljak se organizira strobe light effect radionica na kojoj će sudionici moći izraditi vlastiti LED Persistence of Vision display. Događanje u sklopu Elektoboja organizira udruga eSTUDENT koja želi pokazati elektrotehnika može biti zabavna

U sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, u ponedjeljak 6. svibnja u 16 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u dvorani S-20 Davor Cihlar i Tomislav Bošnjak održat će radionicu na temu Strobeshnik.

Strobeshnik je o još jedna u nizu radionica Elektroboja, i ova je namijenjena široj publici. Sudionici će imati priliku izraditi vlastiti LED Persistence of Vision displej na kojem će moći ispisati personaliziranu poruku.

Kako radi Strobeshnik

Glavne su komponente ovog uređaja, pričvršćenog na drveno postolje, elektromotor, pločica s ledicama te daljinski upravljač. Tekst se ispisuje pokretanjem elektromotora koji velikom brzinom vrti pločicu s LED lampama.

Svaki sudionik Strobeshnika na početku će dobiti pisane upute i prema njima složiti vlastiti uređaj, a na raspolaganju imaju četiri sata. Sve komponente podijelit će se besplatno, a gotove proizvode natjecatelji mogu ponijeti sa sobom kući.

Strobeshnik Izvor: Licencirane fotografije / Autor: eSTUDENT

Elektroboj je jedinstveno studentsko natjecanje u izradi rješenja iz područja elektrotehnike u organozaciji neprofitna studentska udruga eSTUDENT. Udruga osnovana 2004. danas okuplja više od 300 članova koji svake godine organiziraju više od 20 projekata na kojima sudjeluju tisuće studenata iz Hrvatske i regije.

Slobodno dođite, pozvani su svi

Na ovu radionicu mogu se prijaviti zainteresirani, neovisno o razini elektrotehničkog znanja. Svrha radionice ionako je pokazati da elektrotehnika nije bauk i da može biti itekako zabavna. Natjecatelji se još stignu prijaviti na poveznici, a više podataka o događanju pronaći na službenoj i Facebook stranici udruge eSTUDENT.