U GOSTE ZIP-U

Direktor TechStarsa dolazi na Startup srijedu

13.05.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Na redovno okupljanje srijedom u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva dolaze zanimljivi gosti: KJ Singh i Nenad Bakić

'Startup srijeda' bit će održana 20. svibnja u ZIP-ovim prostorijama na adresi Remetinečka cesta 7 u Zagrebu. Početak je u 17 sati.

Glavne teme bit će tržišta kapitala i premija na rizik. Singh i Bakić govorit će o tome zašto su javna tržišta kapitala bitna za ulagače, zašto VC fondovi traže visoke povrate te kako alocirati vlastite novce nakon zarade. Uz to, moći ćete čuti i o poznatom startup akceleratoru Techstars i iskustvu prolaska kroz njega.

KJ Singh je direktor tvrtke Techstars, globalnog sistema koji podupire poduzetnike u razvoju novih tehnologija. KJ kao aktualni direkt pretražuje i nadzire stotine startupova te kroz programe svoje tvrtke savjetuje kompanije oko izgradnje proizvoda, tržišta, fundraisinga i ostalih strateških pitanja. Profesionalnu karijeru započeo je u banci JP Morgan, da bi nakon toga nastavio kao investicijski bankar u grupaciji Redwood Capital.


Nenad Bakić je hrvatski investitor i poduzetnik. Osnivač je portala MojPosao, agencije za pronazalak kadrova i savjetovanje u ljudskim resursima Selectio, ulagač u brojne hrvatske tvrtke. Ulagački stil mu je baziran na fundamentima, uz dioničarski aktivizam. Autor je bloga 'Eclectica', jednog od najutjecajnijih blogova u Hrvatskoj, na kojem piše o investiranju, poduzetništvu i ekonomiji.

Za razliku od dosad, ulaz se naplaćuje pa pripremite 49 kuna.

Više:ZIP