NACIONALNI ICT TJEDAN 2013.

Digitalne vještine su preduvjet za inovativno gospodarstvo

04.04.2013 u 15:54

Bionic
Reading

Svrha projekta jest podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičkih i računalnih vještina te promocije ICT karijera i zanimanja

Nacionalni ICT tjedan (eSKills Week) je inicijativa je koja se organizira drugu godinu za redom, a koja će se trajati od 8. do 12. travnja 2013. godine.

Glavni partneri projekta ove su godine su FER, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Moj Posao, Tehničko Veleučilište Zagreb te Visoka škola za primijenjeno računarstvo Algebra. Tjedan se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Nacionalni ICT tjedan usmjeren je prvenstveno na podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičkih i digitalnih vještina, a koje su danas nužan preduvjet za izgradnju inovativnog gospodarstva.

Cilj je ove inicijative, kroz razne aktivnosti, događaje, tribine i javne nastupe; koji će se zbivati tijekom spomenutog tjedna, obilježiti važnost ulaganja u razvoj informatičkih vještina i kontinuirano rastuću potražnju za radnom snagom koja posjeduje informatičke vještine te promovirati ICT industriju. Bez računalne pismenosti danas je nezamislivo govoriti o izgradnji konkurentnog ili inovativnog gospodarstva, a u sklopu tjedna također se promovira cjelokupna ICT industrija te ICT karijere i zanimanja.

Svrha je kampanje informirati učenike, studente, mlade stručnjake, poduzetnike, poslodavce te kreatore politika o nizu mogućnosti koje informatička pismenost i ICT zanimanja nude te podići svijest javnosti o važnosti kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, osposobljavanje radne snage te prednosti podizanja i razvoja informatičkih vještina.

Kampanja naglašava rastuću potrebu za kvalificiranim ICT korisnicima i stručnjacima, kao i niz mogućnosti koje ICT povezana zanimanja nude, a bez kojih se danas ne mogu graditi buduća konkurentna gospodarstva.

Detaljan raspored događanja u sklopu tjedna može se pronaći na službenim stranicama inicijative www.eSkills.hr.

Medijski događaj podržavaju BUG, EduCentar, ICT Business, Moja matura, Mreža, tportal.hr, Pogled kroz prozor, Računalo.com, REP.HR i Srednja.hr.