more automobila

Nitko ne zna što će biti sa svim Volkswagenovim automobilima povučenim s tržišta

06.04.2017 u 08:16

Bionic
Reading

Dizelaši koje je Volkswagen morao izbaciti iz upotrebe skladište se na parkinzima diljem Sjedinjenih Američkih Država dok čekaju svoju sudbinu, što je zorno pokazala snimka nastala dronom

Jedna od posljedica skandala dieselgate, koji je najsnažnije odjeknuo u SAD-u, jest more automobila s TDI motorima koji se skladište na parkinzima diljem Sjedinjenih Američkih Država dok čekaju svoju sudbinu, za koju nitko nije siguran kakva će biti, niti kako će i tko platiti štetu te u kojem roku. Najbolje to pokazuje ovaj video snimljen dronom na parkingu stadiona Pontiac Silverdome u Detroitu, na kojem se mogu vidjeti stotine, a možda i tisuće vraćenih Volkswagena.

Sigurno je jedino da navedena lokacija nije jedina u SAD-u koja prima dieselgateom obuhvaćene Volkswagenove modele, vjerojatno ih ima još nekoliko, a nitko sa sigurnošću ne može reći koliko jer nije riječ o javno dostupnoj informaciji. U videu se može vidjeti i to da je bijela boja zaista skočila u popularnosti u posljednjih desetak godina, kao i da sam problem neće biti jednostavno, a s obzirom na količinu automobila ni brzo riješiti. 

More u SAD-u neupotrebljivih Volkswagena parkiranih u Detroitu Autor: jacuzzibusguy