NAPAD NA ANDROID

Cyanogen grabi 110 milijuna dolara, Microsoft odustao

16.03.2015 u 14:24

Bionic
Reading

Usprkos tome što je Bloomberg nedavno izvijestio kako će u novoj rundi financiranja Cyanogena vjerojatno sudjelovati i Microsoft te možda ostvariti i komercijalno partnerstvo, novosti pokazuju kako pregovori, ako su se i odvili, nisu bili finalizirani uspješno. Cyanogen je vrlo blizu osiguravanja 110 milijuna dolara u financijama, no kompanija iz Redmonda je navodno van računice

Žestoki udarac iz Redmonda na Mountain View tako će ipak pričekati, no Google svakako napada za sada minijaturni, ali vrlo bitni igrač - Cyanogen. Ova relativno mlada kompanija već neko vrijeme traži resurse kako bi vlastitu viziju Android platforme progurala u ruke što više potrošača.

Bloomberg je ranije naveo kako su u Microsoftu vjerojatno vidjeli jasnu priliku za investicijom i ostvarivanje partnerstva s Cyanogenom, jer bi na taj način pogurali vlastite servise na Android uređaje. No, s obzirom da je veliki dio njih već sada dostupan u službenoj Google trgovini aplikacijama, investicija ove vrste bi možda bila suvišna.


Nova investicija u Cyanogen bi kompaniji podigla vrijednost na kakvih pola milijarde dolara, možda i više, rečeno je još u siječnju. Čelnik kompanije, Kirt McMaster, svakako je u više navrata uperio svjetlo pažnje na pokušaj 'preotimanja' Androida od Googlea, ali i niz drugih prilično opakih izjava prema proizvođačima poznatim po svojim Android uređajima

Prvih 110 milijuna dolara financijske injekcije bi trebalo stići od investicijske kuće PremjiInvest, no detalji za sada nisu poznati.