FUNKY CROSSOVER

Citroenov koncept C-Aircross je francuski Nissan Juke

13.02.2017 u 10:49

Bionic
Reading

Citroenov najnoviji crossover zove se C-Aircross i bit će predstavljen na salonu automobila u Ženevi idućeg mjeseca

Trenutno je u konceptnom obliku, nudi pogled na sljedeću generaciju C3 Picassa, koji prelazi iz monovolumena u SUV, i očekuje se da će biti u prodaji krajem ove godine.

Mjerama - 4,15 metara dužine, 1,74 metra širine i 1,63 metra visine - prilično je sličan Nissan Jukeu. Što se tiče dizajna, inspiriran je najnovijom generacijom C3 i C4 Cactusom.

Neke od karakteristika dizajna su povišeni poklopac motora, otvori za zrak u prednjem braniku i stražnji difuzor.

Novi Citroen C-Aircross dolazi s dvije bočne kamere koje zamjenjuju vanjske retrovizore, panoramskim staklenim krovom, s vratima straga koja se otvaraju kao u Rolls-Royceu za bolju dostupnost te kabinom futurističkog izgleda sivo-narančaste boje s 12-inčnim centralnim zaslonom osjetljivim na dodir.

Ostale značajke, kao što su 3D navigacijski sustav povezan s prepoznavanjem glasa, Mirror Screen, ConnectedCam, aplikacija Share with U, prednji i stražnji nasloni za glavu s ugrađenim zvučnicima i mikrofonima te uređaji za bežično punjenje pametnih telefona, također su uključene.

Baš kao sljedeća generacija C3 Picassa te soft roaderi iz PSA grupe, novi koncept Citroen C-Aircross ne dolazi s pogonom na sve kotače. Umjesto toga, proizvođač automobila nudi Grip Control, sustav koji omogućuje lako prebacivanje na teškom terenu i dolazi s pet načina: standardnim, za pijesak, off-road, za snijeg i isključenim ESP-om.