FUNKY CROSSOVER

Citroenov C-Aircross koncept je francuski Nissan Juke

13.02.2017 u 10:55

Bionic
Reading

Citroenov najnoviji crossover zove se C-Aircross i bit će predstavljen na salonu automobila u Ženevi idućeg mjeseca

Trenutno u konceptnom obliku, nudi pregled sljedeće generacije C3 Picassa, koji prelazi iz monovolumena u SUV, i očekuje se da će biti u prodaji krajem ove godine. Mjerama od 4.15 metara dužine, 1.74 metara širine i 1.63 metara visine, prilično je sličan Nissan Jukeu dimenzijama. Što se tiče dizajna, inspiriran je najnovijom generacijom C3 i C4 Cactusom.  Neke od karakteristika dizajna su povišeni poklopac motora, otvori za zrak u prednjem braniku i stražnji difuzor.

Novi Citroen C-Aircross Concept dolazi s dvije bočne kamere koje zamjenjuju vanjske retrovizore, panoramskim staklenim krovom, sa  vratima straga koja se otvaraju kao u Rolls-Royceu za bolju dostupnost te kabinom futurističkog izgleda sivo-narančaste boje s 12-inčnim centralnim zaslonom osjetljiv na dodir. Ostale značajke, kao što su 3D navigacijski sustav povezan s prepoznavanjem glasa, Mirror Screen, ConnectedCam, 'Share with U' aplikacija, prednji i stražnji nasloni za glavu s ugrađenim zvučnicima i mikrofonima i smartphone uređaji za bežično punjenje su također uključeni.

Citroen C-Aircross koncept Izvor: Društvene mreže / Autor: Citroen

Baš kao i sljedeća generacija C3 Picassa te soft-roaderi iz PSA Grupe, novi koncept Citroen C-Aircross ne dolazi s pogonom na sve kotače. Umjesto toga, proizvođač automobila to nudi s Grip Controlom, sustavom koji omogućuje da se s lakoćom prebaci na teškom terenu i dolazi s pet načina: standardnim, pijesak, off-road, snijeg i isključenim ESP-om.

  • +22
Citroen C-Aircross koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Newspress