DOBRE VIJESTI

Chrome vam je naglo usporio? Ne brinite, dolazi nadogradnja

01.12.2020 u 09:05

Bionic
Reading

Ako vam Google Chrome radi sporije nego inače, postoje šanse da problem uzrokuje antivirus. Tvorci tvrde da bi iduća nadogradnja to mogla popraviti

Najnovija nadogradnja za Chrome trebala bi riješiti sve probleme na koje nailaze korisnici Windowsa 10 koji koriste integrirani alat za antivirus. Problem, prema Makeuseofu, nastaje kada Windows Security odluči skenirati lokalni disk ili SSD, a rezultat su blokirane datoteke i usporeni Chrome.

Problem nastaje kada Chrome i Windows Security vrše interakciju nakon što je nova datoteka unesena u sustav. 'Antivirusi i druge slične aplikacije privremeno mogu blokirati nove datoteke, što može dovesti do porblema sa spremanjem bilješki i drugih podataka koji koriste ImportantFileWriter te koji problem pokušava riješiti ponavljajući pisanje datoteke pomoću koraka ReplaceFile' piše Chromium.

Kad napravite novu datoteku ili neki dio Google Chromea nešto pohrani na vaše računalo, Windows Security skenira lokalni disk ili SSD i osigurava da ne preuzimate malware i slične stvari. Ako to radite često, Windows Security će zaključiti da se radi o malwareu - čak i kad to nije istina.

Rezultat je ukratko - usporeni Chrome.

Ovakvo ponašanje nije loše zato jer biste trebali imati program koji aktivno štiti sustav od virusa i malwarea. Ako taj proces ne uspije ,nastaju problemi poput ovog.

Ako je Chrome spor, nadogradite ga

Razvojni tim iza Google Chromea već je pronašao rješenje koje će stići sa nadolazećom nadogradjom za preglednik. Ona će Chrome natjerati da datoteku pokuša stvoriti nekoliko puta prije nego što dođe do greške. Ako Google Chrome radi spori na vašem računalu kad preuzimate datoteku ili stvarate novu datoteku, preuzmite nadogradnju čim postane dostupna.