AI UTRKA

ChatGPT od ožujka dolazi u Microsoft Word, Excel, PowerPoint...?

13.02.2023 u 10:53

Bionic
Reading

U tom roku bismo mogli dobiti priliku vidjeti što tehnologija Prometheus tvrtke OpenAI može ponuditi za Word, PowerPoint, Outlook i druge aplikacije

U Microsoftu navodno planiraju predstaviti aplikacije iz softverskog paketa Office pojačane umjetnom inteligencijom tijekom nekoliko nadolazećih tjedana.

Kako piše Verge, u tom roku bismo mogli dobiti priliku vidjeti što tehnologija Prometheus tvrtke OpenAI može ponuditi za Word, PowerPoint, Outlook i druge aplikacije. Moguće je kako bi se to moglo dogoditi već tijekom ožujka ove godine.

Microsoft je nedavno predstavio izdanje internetske tražilice Bing sa značajkama umjetne inteligencije koje može davati odgovore na upite u obliku razgovora.

Također su predstavili i novu inačicu web preglednika Edge s ugrađenom umjetnom inteligencijom, koju također pogoni Prometheus. Dugme u gornjem desnom kutu Edgea nudi pristup novoj značajki brbljanja, koja je kao da imate ugrađen servis ChatGPT u browser, piše Engadget.

U Microsoftu namjeravaju koristiti umjetnu inteligenciju za kreiranje grafova i grafika koje će biti moguće koristiti u PowerPointu ili Excelu, kao i za generiranje teksta temeljem jednostavnih upita u Officeu.

Microsoft, čini se, želi što prije ponuditi te proizvode na tržištu kako bi pretekao konkurenciju, ponajprije Google i njegov servis Bard.

Uz to će nastaviti ulagati u OpenAI. Tijekom siječnja dogovorena je runda investicije teška nekoliko milijardi američkih dolara.