U ZADNJI ČAS

Čestitke za zaboravne i tehnološki osviještene

23.12.2012 u 19:11

Bionic
Reading

Običaj čestitanja blagdana gotovo je nemoguće ignorirati. No, u moderno vrijeme sve se češće okrećemo virtualnim čestitkama jer su one brže, jeftinije i zabavnije

Iako će starije generacije reći da ništa ne može zamijeniti papirnatu čestitku u poštanskom sandučiću, mlađe bi generacije mogle pronaći puno zamjerki takvom načinu čestitanja blagdana.

Od ekoloških (jer troši se papir, gorivo za dostavu, zagađuje okoliš kad ih se baca) pa do čisto praktičnih (tko bi poslao toliko čestitki, a nekima ni ne znamo fizičku adresu).

No tradicija čestitanja blagdana, bez obzira u kojem obliku, živi i dalje.

Stoga smo odabrali nekoliko zanimljivih, zabavnih i, prije svega, brzih načina za slanje virtualnih čestitki.

Bilo da ste zaboravili poslati papirnate čestitke ili jednostavno tražite inspiraciju za virtualnu čestitku, ove aplikacije i web stranice zasigurno će vam pomoći.

Mobilne aplikacije

Pametni telefoni nude pregršt mogućnosti za slanje virtualne čestitke.

Aplikacija The Cards za iPhone omogućuje prilagodbu i personaliziranje svake pojedine čestitke te njeno slanje putem interneta ili putem pošte (samo u SAD-u).

Slična je aplikacija i Martha Stewart CraftStudio za iPad koja će probuditi kretivca i u najozbiljnijim ljudima. Krajnji uradak možete podijeliti na društvenim mrežama, isprintati kod kuće ili poslati e-mailom.

Korisnici Androida mogu odabrati Touchnote koji će svaku fotografiju pretvoriti u personaliziranu blagdansku čestitku. Čestitku potom mogu poslati mailom ili platiti njeno slanje poštom, navodno i u Hrvatsku.

Online programi za izradu čestitki

Brojne web stranice nude mogućnost izrade čestitki koje potom možete skinuti na računalo i odnijeti izraditi u obližnji fotostudio ili ih sami isprintati na printeru.

Izdvajamo Greetingsisland koji nudi pregršt već napravljenih čestitki, kao i mogućnost stvaranja vlastite.

Ako imate među prijateljima i poznanicima zaljubljenika u astronomiju, preporučujemo čestitke s fotografijama s teleskopa Hubble na Hubblesiteu.

Programi za izradu čestitki

Smilebox nudi mogućnost izrade čestitki, kolaža ili pozivnica putem jednostavnog programa koji se može besplatno preuzeti na njihovim web stranicama.

Čestitku možete objaviti na društvenim mrežama, isprintati, poslati mailom, ali i napraviti video koji potom možete podijeliti s prijateljima i obitelji.

Vesele video čestitke

Želite li poslati neformalnu čestitku prijateljima ili kolegama iz ureda, iskoristite mogućnost personaliziranja videočestitke.

CardFunk nudi animirane i videočestitke u koje možete umetnuti fotografije prijatelja te im tako čestitati blagdane dok plešu na snijegu ili se voze u saonicama Djeda Mraza.


Ako želite razveseliti nekoga, a ne želite ubacivati nečiju fotografiju u video, 123greetings nudi velik broj već napravljenih videočestitki u kojima glavne uloge imaju psi, mačke, snjegovići ili, pak, hip-hop Djed Mraz.

Igranje u programima za crtanje i obradu fotografija

Svako računalo dolazi s nekakvim programom za crtanje poput Painta. Ako tradicionalne čestitke nisu po vašem ukusu, poigrajte se u programu za crtanje ili obradu fotografija i stvorite unikatnu čestitku koju možete podijeliti sa svojim prijateljima.

Bez obzira na to koji način odaberete, virtualne čestitke pokazat će primateljima da niste zaboravili na njih.

Pa makar one bile odaslane na Badnju večer ili nekoliko minuta prije ponoći.