MICROSOFT INTERVENIRAO

Zar je moguće da je ovo kraj emulatora na Windowsima 10?

10.04.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Microsoft je ažurirao pravila svojeg dućana Windows kako bi zabranio sve tamo prisutne emulatore. Novosti dolaze putem Twittera NESBox koji tvrdi da je njegov Universal Emulator - koji emulira SNES, NES i Sega Mega Drive - odstranjen s dućana

'Appovi koij emuliraju igraću platformu nisu dozvoljeni na niti jednoj platformi' kaže novi pravilnik. Ovo među ostalim znači da emulatori nećete moći nabaviti putem Windwsa 10 (odnosno ugrađenog mu dućana), telefona s Windowsima ili Xboxu One.

Iako nije do kaja jasno kada je ova politika zapravo došla u dućan, dokument je posljednji put ažuriran 27. ožujka, a NESBox je o svom odstranjenom emulatoru pisao u srijedu. Iako samu aplikaciju više nije moguće downloadati putem dućana Windows, ona je i dalje dostupna na drugim mjestima. Drugim riječima - zabrana se samo tiče dućana u Windowsima 10 i na Xboxu One, a ne cijelog interneta.

NESBox, naime, ima zanimljivu priču sa Xboxom One. Iako je dobio certifikat prošloga rujna, Microsoft ga je nakon nekoliko dana maknuo.

Kako god okrenuli, ovo znači da je ekosustav Microsoftovog dućana daleko iza Google Playja - barem po pitanju otvorenosti. Na Androidu su emulatori prisutni u svim zamislivim oblicima.