KRENULO IM

Čak i 35 godina kasnije Kvisko je nevjerojatno popularan

21.07.2015 u 11:11

Bionic
Reading

Prije nešto manje od mjesec dana pisali smo o aplikaciji Kvisko, kojom je oživljena jedna od najzanimljivijih igara nekad vrlo popularnog kviza 'Kviskoteka'. U međuvremenu Kviska je odigralo 25 tisuća ljudi

Besplatnoj aplikaciji za iOS iza koje stoje Lazo Goluža, Branko Kobali te tvrtke Intech i Infinum u međuvremenu je krenulo prilično dobro. Kviska je u zadnjih 30 dana 25 tisuća igrača odigralo 124 tisuće puta u 84 zemlje svijeta na svim kontinentima. Prosječna igra trajala je dvadeset minuta.

Kvisko je dostupan za iPhone, iPad i iPod Touch. Optimiziran je za iPhone 5. Možete ga igrati ako imate instaliran iOS 7 ili noviji.

Trenutno je na prvom mjestu popisa besplatnih igara za Hrvatsku tvrtke App Annie, koja prati preuzimanja i prodaju aplikacija. U leđa mu gledaju globalno superpopularni Agar.io, Whatsapp Messenger, Facebook Messenger i Viber. A zauzimao je i prvo mjesto na Appleovoj top listi.

Kako smo već pisali, Kvisko je trenutno besplatan. Razmišlja se o mogućim oblicima monetizacije, među kojima je i kupovina u sklopu aplikacije. Zasad je dostupna samo za iOS, no izdanja za Android i Windows Phone, kao i za Facebook, možemo očekivati u skoroj budućnosti.

Možda je vrijeme i za prilagodbu igre tržištu koje govori engleski jezik?