STRANICA I DALJE U PROBLEMIMA

Business.hr: 'Ne znamo zašto smo na crnoj listi'

20.02.2009 u 13:39

Bionic
Reading

Do web stranica poslovnog dnevnika Business.hr i dalje je otežan pristup, jer internetski preglednici Firefox i Chrome (na osnovi crne liste koju koordinira Google) i dalje javljaju da je riječ o 'opasnoj stranici.' Iz Business.hr-a nam pak javljaju da je stranica sigurna i da ne znaju zašto su na crnoj listi

Web stranica Business.hr-a još uvijek je u internetskim preglednicima Firefoxu i Chromeu dostupna, kao što je to slučaj cijelo jutro, samo ako zanemarite upozorenje da je riječ o 'opasnoj stranici'.

Na samoj stranici Business.hr je obavijestio čitatelje o problemu naglasivši da ubrzano rade na njegovu otklanjaju. Kako kažu:

'Iz još neutvrđenih razloga pristup web stranicama Business.hr-a posljednjih je sati otežan. Ispričavamo se svim korisnicima zbog neugodnosti koje su im prouzročene nemogućnošću pristupa na naše stranice.

Business.hr ubrzano radi na otklanjanju problema te posjetitelje molimo za strpljenje. Još uvijek ne možemo potvrditi ni demantirati medijske napise o navodnom hakerskom napadu.

Čitatelje ćemo nakon otklanjanja problema obavijestiti što je bilo njegov uzrok.'

Neven Barković, glavni urednik web portala Business.hr, u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da je Business.hr dospio na Googleovu crnu listu, naglasivši da stranica normalno radi u Internet Exploreru, a problemi se javljaju u web preglednicima Firefox i Chrome. 'Obavijest o tome dobili smo oko sedam ujutro', rekao nam je Barković, dodavši da je 'stranica provjerena te na njoj nema nikakvog malignog softvera'

Vjerojatno je riječ o pogrešci,a trenutačno ne možemo ni potvrditi navode o hakerskom napadu', odgovorio nam je na upit zašto i kako su se, prema njegovu mišljenju, pojavili na crnoj listi.