KLIK, KLIK

Brzo i jednostavno do poklona online

14.12.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Kako si možete prištedjeti ludnicu gužvi predblagdanske kupovine darova? Jednostavno - iskoristite mogućnosti koje nudi internet! Evo naša četiri prijedloga

1) Grupna kupovina

Vjerojatno ćete među više desetaka trenutno aktivnih siteova koji se bave grupnom kupovinom u Hrvatskoj pronaći odgovarajući poklon.

Možda ćete se morati malo probijati kroz raznovrsne dnevne ponude, pa i biti strpljivi dok ne nađete baš ono što trebate. Ako vam je previše pratiti više siteova odjednom, koristite usluge jednog od više dostupnih agregatora - Dajsve.com, Najbolji.hr, Svejetu.hr, Svipopusti.hr, Grupiranje.com....

Imajte na umu da ćete moći računati uglavnom na ono što nude uslužne djelatnosti, poput frizeraja, salona za uljepšavanje, ugostitelja, turističkih agencija i tome slično. Kako biste povećali izglede za pronalazak baš onog što vam treba po povoljnoj cijeni, škicnite i siteove koji nude kupone s popustima, poput Popusti-akcije.com ili Kuponline.hr

Ponuda je dovoljno velika da se u njoj može pronaći svašta zanimljivo. Siteovi mahom nude mogućnost poklon-bona ili darivanja kupona koji glasi na darivanu osobu putem e-pošte.

Iskoristite to što neki od njih imaju i posebnu blagdansku ponudu. Pa iščeprkajte, recimo, fora doček Nove godine za dvoje...

2) Specijalizirani siteovi

Siteovi kao što su Poklonime.hr i Poklonionline.com nisu najjeftiniji, nemaju tako veliki izbor kao grupna kupovina, ali mogu dobro doći kao opcija za nabavku u zadnji tren.

Prednosti? Imaju ponešto dobrih ideja i prijedloga, ponuda je stalna ili bar trajnija, a i može ih se pretraživati po nekoliko kriterija.

Ako ste spremni za buvljak varijantu ili potpuno besplatan poklon, pokušajte pronjuškati po siteovima poput Poklanjanje.com


3) Knjige, glazba, filmovi, kozmetika, cipele...

Online dućana koji nude gore navedene (i mnoge druge) proizvode ima podosta. Provjerite ima li na nekom od njih osoba kojoj želite kupiti poklon listu želja. Sve ih više domaćih siteova nudi. Ako nema, potaknite ju da ju napravi.

Da biste došli do nečijeg popisa želja, vjerojatno ćete se morati registrirati. No, isplati se potrošiti tih par minuta jer bi vam to moglo pomoći pri kupnji točno onog što osoba kojoj darivate želi.

Ako nema popis želja ili ga ne želi napraviti, ostaje vam mogućnosti kupnje osobnog poklon-bona, kojeg možete poslati e-poštom, isprintati i osobno uručiti ili isporuku prepustiti trgovcu.

Primjerice, u na web siteu Profila - kako je pojasnila voditeljica njihovog odjela za odnose s javnošću Lana Rogošić-Blagojević - poklon-bonove u vrijednosti 100, 200, 500 i 1.000 kuna moguće je kupiti karticom ili pouzećem. Moguće ih je iskoristiti na portalu i u nekoj od Profilovih knjižara.

Ponuđena je i opcija dostave na adresu različitu od adrese naručitelja. No, prilikom narudžbe za poklon potrebno je naglasiti da se radi o daru, naglašava Rogošić Blagojević.

4) Pronađite rukotvorine

Uz malo truda, na internetu možete pronaći raznorazne rukom rađene predmete, u rasponu od ukrasa i nakita preko odjeće i torbica do onih za svakodnevno korištenje poput sapuna.

U potragu možete krenuti uz pomoć servisa kao što je Woohoo.hr, ali isplati se pronjuškati po Facebooku i internetu općenito. Ukucajte u tražilicu 'rukotvorine', 'nakit', 'prirodni sapuni' ili što vam već treba. Sasvim je moguće da netko blizu vama proizvodi nešto jedinstveno i fora.